Fordmods Logo

NF cluster into EF fairmont. 

 

Page 1 of 1 [ 11 posts ] 

 
 Post subject: NF cluster into EF fairmont.
Posted: Wed Oct 17, 2012 7:14 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 107

Joined: 29th Aug 2006

Gallery: 20 images

Ride: AU fairmont ghia, XP falcon

Location: adelaide
SA, Australia

Hey guy i know this has been covered before but i can't find it, i know the nf clusters fit into the ef fairmont, but just need to know what works and what doesn't and what i need to do to fix it, cheers.

 

_________________

"NEAR ENOUGH IS GOOD ENOUGH"

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NF cluster into EF fairmont.
Posted: Wed Oct 17, 2012 7:29 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 546

Joined: 5th Jun 2010

Ride: BA XT, NCII V8

Location: Adelaide
SA, Australia

you will need the change the right hand side loom. i just cut and resoldered mine on. the colours are all the same but the plug is different.

Everything worked on mine but the door sensors as the fairmont does not have them in the floor loom
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NF cluster into EF fairmont.
Posted: Wed Oct 17, 2012 7:44 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1204

Joined: 24th Apr 2010

Gallery: 1 images

Ride: Ef Fairmont

Location: Bleakheath
NSW, Australia

I am new to the blue oval so excuse me, but why would you put the Nf cluster in over an Ef Fairmont?
I have an Ef fairmont and seriously would like to know. The only Lane I have owned or driven in was an Nc, so Im a bit out of date sorry guys
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NF cluster into EF fairmont.
Posted: Wed Oct 17, 2012 7:49 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 107

Joined: 29th Aug 2006

Gallery: 20 images

Ride: AU fairmont ghia, XP falcon

Location: adelaide
SA, Australia

Thanks for the info on the cluster, the NF cluster is a higher end cluster, just looks better than the Ef one. especially if you fit blue led's.

 

_________________

"NEAR ENOUGH IS GOOD ENOUGH"

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NF cluster into EF fairmont.
Posted: Wed Oct 17, 2012 7:56 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 546

Joined: 5th Jun 2010

Ride: BA XT, NCII V8

Location: Adelaide
SA, Australia

yeah was one of the first things i did.

This is mine

 

 

Attachments:
DSCF0045 (1).JPG
DSCF0045 (1).JPG [ 22.23 KiB | Viewed 65 times ]
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NF cluster into EF fairmont.
Posted: Wed Oct 17, 2012 8:31 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1204

Joined: 24th Apr 2010

Gallery: 1 images

Ride: Ef Fairmont

Location: Bleakheath
NSW, Australia

Just a bit cleaner colour output isn't it. Looks nice, might start looking round myself. Thanks guys

Does one of the Lane clusters or LTD's have a transmission gear display on it? I think I caught something about one of them having this in a thread ages ago.....So when your in what ever gear it will light it up on a display on the cluster?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NF cluster into EF fairmont.
Posted: Wed Oct 17, 2012 8:35 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1204

Joined: 24th Apr 2010

Gallery: 1 images

Ride: Ef Fairmont

Location: Bleakheath
NSW, Australia

wtbdlltd wrote:
yeah was one of the first things i did.

This is mine

Is that a "P" in the centre of your cluster I can see in the picture? If so its answered my previous question sorry.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NF cluster into EF fairmont.
Posted: Wed Oct 17, 2012 9:17 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 546

Joined: 5th Jun 2010

Ride: BA XT, NCII V8

Location: Adelaide
SA, Australia

Yeah it is. Fairlane/LTD has the gear selector display and i did not have to change anything to get it to work
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NF cluster into EF fairmont.
Posted: Wed Oct 17, 2012 9:45 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1204

Joined: 24th Apr 2010

Gallery: 1 images

Ride: Ef Fairmont

Location: Bleakheath
NSW, Australia

f**k that's cool.
That's it, I'm getting one. Cheers guys
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NF cluster into EF fairmont.
Posted: Thu Oct 18, 2012 7:40 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 41

Posts: 88

Joined: 30th Aug 2012

Gallery: 7 images

Ride: EF11 Gli , EF Mont

Location: Melbourne
VIC, Australia

I think by memory that you need a few more wire connections to get the added extras for the high end like door/fuel open indicators. I know of a guy that makes up wiring looms to add it in the cluster. I know I was just looking at his cluster to go into my fairmont last week on cheapbay but didnt have money to go further.

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NF cluster into EF fairmont.
Posted: Thu Oct 18, 2012 7:50 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5589

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

Vic's writeup in the tech docos covers pretty much all you need to know.

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 11 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: bdl and 19 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 6:45 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names