Fordmods Logo

Rear demister light in cluster doesnt work? 

 

Page 1 of 1 [ 15 posts ] 

 
 Post subject: Rear demister light in cluster doesnt work?
Posted: Sun Jun 01, 2008 5:39 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 72

Joined: 10th Dec 2007

Ride: EL Gli

Location: Melbourne
VIC, Australia

The rear demister icon/light in the cluster doesn't appear anymore, but the demister still works, anyone know how to fix this? EL gli model
thanks
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jun 01, 2008 5:57 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 1998

Joined: 31st Dec 2007

Gallery: 9 images

Ride: xc wag's, tnklane wag's

Location: Munruben
QLD, Australia

Sounds like a blown globe you have to pull off the dash, take the cluster out and replace the appropriate t5 globe.

Look in the technical docs for the blue globe conversion, as it'll show you how to change the globes.

Replacement globes, not sure but I believe autobarn, supercheap etc. should stock them, or hit up your local wreckers and just take a few out of the back of a cluster.

 

_________________

Signature removed by moderator.signature must not exceed 120x500 pixles

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jun 01, 2008 6:10 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 72

Joined: 10th Dec 2007

Ride: EL Gli

Location: Melbourne
VIC, Australia

thanks yeh its prob the globe has blown, installed a t/c and it was working fine then about 2 weeks later i noticed it was gone, mayb just unlucky lol.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jun 01, 2008 6:21 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

Are you sure you have the correct plug on the switch?

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jun 01, 2008 6:28 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 1998

Joined: 31st Dec 2007

Gallery: 9 images

Ride: xc wag's, tnklane wag's

Location: Munruben
QLD, Australia

^^^
What do you mean by that, you mean the correct plug into the demister switch? Only one fits, all plugs on the dash excluding the boot and fuel are keyed specifically, although I have a suspicion the key lock might fit boot and fuel.

Not to mention he said the demister is still working.

 

_________________

Signature removed by moderator.signature must not exceed 120x500 pixles

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jun 01, 2008 6:32 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 2644

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: 2007

Location: Mount Annan
NSW, Australia

Fairmont have two plugs in that area, one is the dimister and one is the arial height, they can fit either switch. I did miss the working bit though.

 

_________________

BF Fairmont Ghia Series II update.
GQ XR6T ghia patrol.

,======o00o
//__|__|_,\_____\,___
|_/--\'_|'__|_/--\_[]IIII[]
_( o ) )_____( o ) )=o=) )__

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jun 01, 2008 6:42 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 72

Joined: 10th Dec 2007

Ride: EL Gli

Location: Melbourne
VIC, Australia

Yeh it was working after i put everything back together, its prob just blown, just bad luck.......
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jun 01, 2008 7:50 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5587

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

The switch thing is a good point - the PA and demist switch will definitely interchange, maybe the column auto economy switch plug (fitted to GLI's and futura's) may interchange as well.
If you don't hear a click with the demister, then this may be well worth looking at, for others reading this thread.

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jun 01, 2008 9:20 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 1998

Joined: 31st Dec 2007

Gallery: 9 images

Ride: xc wag's, tnklane wag's

Location: Munruben
QLD, Australia

Interesting, it looked similair but I'd read.
Quote:
# 12) Unplug the switches (Antennae Height adjust, Rear Window Demister, Door Lock/Unlock, Boot Release, Fuel Flap Release) Please note: with exception to the Fuel flap release, and Boot release switches, all the plugs are keyed so as to make it impossible to connect the wrong plugs to the wrong switches.

blue dash tech doc

 

_________________

Signature removed by moderator.signature must not exceed 120x500 pixles

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 02, 2008 8:21 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 30

Posts: 1087

Joined: 1st Sep 2007

Ride: '07 LT XR5

Power: 133 rwkw

Location: sydney
NSW, Australia

is there a doc that tells you how to remove the dash?

my bloody odo light went out so i have to replace it.

 

_________________

So much RAM the motherboard twisted off the POST.

I lost 3 cylinders... but gained a turbo...
Proud owner of an '07 XR5Turbo

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 02, 2008 8:16 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 27

Posts: 1998

Joined: 31st Dec 2007

Gallery: 9 images

Ride: xc wag's, tnklane wag's

Location: Munruben
QLD, Australia

See above post.
Check that tech doc.

 

_________________

Signature removed by moderator.signature must not exceed 120x500 pixles

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Rear demister light in cluster doesnt work?
Posted: Fri Feb 03, 2012 7:26 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 72

Joined: 10th Dec 2007

Ride: EL Gli

Location: Melbourne
VIC, Australia

Trying to find out if the rear demister button illuminates when in use?cant remember if it did its a ford EL GLI model though. Thanks
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Rear demister light in cluster doesnt work?
Posted: Sat Feb 04, 2012 12:33 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 843

Joined: 20th Feb 2010

Gallery: 2 images

Ride: AU Fairmont Ghia

Location: Elizibif Norf (Local Spelling!!)
SA, Australia

daquilina wrote:
Trying to find out if the rear demister button illuminates when in use?cant remember if it did its a ford EL GLI model though. Thanks
No, the button only illuminates with the dash lights etc on. However the demist icon in the instrument cluster should operate with the demister.

 

_________________

dc_todd wrote:
Cheap pads squeal like cheap hookers, and you can take that to the bank.


Au Fairmont Ghia
My (Old) 95 EF Wagon

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Rear demister light in cluster doesnt work?
Posted: Sat Feb 04, 2012 1:19 am 
Parts Gopher
Offline

Posts: 72

Joined: 10th Dec 2007

Ride: EL Gli

Location: Melbourne
VIC, Australia

yeah cool thanks i thought it used to illuminate years ago, guess ill just get some T5 led to fix it up!
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Rear demister light in cluster doesnt work?
Posted: Sat Feb 04, 2012 9:47 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 843

Joined: 20th Feb 2010

Gallery: 2 images

Ride: AU Fairmont Ghia

Location: Elizibif Norf (Local Spelling!!)
SA, Australia

daquilina wrote:
yeah cool thanks i thought it used to illuminate years ago, guess ill just get some T5 led to fix it up!
The globes for the demist, aerial and rear wiper buttons aren't T5's. They are these little buggers and I'm not sure if there is an LED equivalent.

 

 

Attachments:
IMAG0092.jpg
IMAG0092.jpg [ 39.24 KiB | Viewed 65 times ]
IMAG0091.jpg
IMAG0091.jpg [ 63.51 KiB | Viewed 55 times ]

 

_________________

dc_todd wrote:
Cheap pads squeal like cheap hookers, and you can take that to the bank.


Au Fairmont Ghia
My (Old) 95 EF Wagon

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 15 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 5:22 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names