Fordmods Logo

Smartlock light in cluster always on while driving 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: Smartlock light in cluster always on while driving
Posted: Fri May 21, 2010 3:45 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 156

Joined: 30th Jun 2008

Location: Melbourne
VIC, Australia

Smart lock appears to be OK, flashes while car is off/locked. But when I'm driving the light stay on constantly but car drives fine.

Car is a bit of a frankenstein

Factory it was an EB2 automatic fairmont.

Now has XH 5spd manual, EL manual ECU, and a cluster from a different EB2 fairmont (my odo stopped so just replaced whole cluster, cbf with cog, cluster was only like $30 more than a cog anyway).

Any ideas? :) Doesn't affect operation (not that i've noticed anyway) it's just annoying

 

_________________

1: Mum's car: ED XR6 wagon.zorst,stereo
2: My cars: Holden Monaro CV8-Z 2005. ls1 v8 :)
3: Nissan 180sx.sr20det, ~180rwkw.Lotsa mods,0-100 in 5.2secs.crashed into pole :(
4: EB2 Fairmont. 5spd,2.5" zorst,hi-flow cat,extractors,wade977b,j3, plus a 152dB 200psi train horn

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Smartlock light in cluster always on while driving
Posted: Mon May 24, 2010 10:29 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 188

Joined: 13th Mar 2008

Ride: EL Falcon XR6

Location: Sydney
NSW, Australia

Mine rarely does the same thing. I think its happened twice now and as you say it drives fine but I'm also curious as to what causes it. If I remember right, the smartlock light flashes fast when starting the engine but then once running just goes back to a solid light.

 

_________________

1997 EL Falcon XR6 Sedan
Cold Air Intake | Sequential Scoop | Pacemaker 4480 & 2.5" Exhaust

1976 XB Falcon 500 Wagon
Sherwood Green | 3spd/250CI | Hurricane Extractors + Custom Twin 2" Exhaust | Running Whitewalls on a 2.5" Drop

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Smartlock light in cluster always on while driving
Posted: Mon May 24, 2010 11:18 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 30

Posts: 580

Joined: 9th Sep 2009

Ride: EF Falcon GLi

Location: ADELAIDE
SA, Australia

fowlerj wrote:
Mine rarely does the same thing. I think its happened twice now and as you say it drives fine but I'm also curious as to what causes it. If I remember right, the smartlock light flashes fast when starting the engine but then once running just goes back to a solid light.

What abot the body control; modual

 

_________________

Now, I've got a message for all the other drivers out there. If you smell a delicious, crispy smell after the race, it's not your tailpipe. It's just a little of Shake...and Bake!
SHAKE AND BAKE

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Smartlock light in cluster always on while driving
Posted: Tue May 25, 2010 12:37 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 4326

Joined: 30th Oct 2006

Gallery: 18 images

Ride: Envi EF

Location: Grafton
NSW, Australia

Mines just started doing the same, as of like yesterday.
Flashes 3 times I think (slowly) then goes to a solid light.... not much help to you though lol.

 

_________________

>>>EF Futura T build<<<

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Smartlock light in cluster always on while driving
Posted: Tue May 25, 2010 10:39 am 
Stock as a Rock
Offline

Age: 23

Posts: 111

Joined: 26th Apr 2008

Ride: EL XR8 363 stroker

Power: 260 rwkw

Try leaving the ingnition to on for about 10-20 seconds befor actualy starting the engine as this is how i made it stop on mine.
Its not much but it might help you.
Thanks Matt
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 8:26 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names