Fordmods Logo

STEERING WHEEL HELP! URGENT!! 

 

Page 1 of 2 [ 17 posts ] Go to page 1, 2  Next

 
 Post subject: STEERING WHEEL HELP! URGENT!!
Posted: Thu May 24, 2007 10:52 am 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 142

Joined: 6th Jan 2006

Gallery: 1 images

Ride: EL Futura

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hey there,

I just got me a momo steering wheel the other day and was following the tech doco on how to change steering wheels on ef/el.

Now all is well except for the little airbag plug. I can't manage to clip it back in at all. Anybody know if there's any technique to it?

Thanks!!
-del
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 24, 2007 11:27 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 724

Joined: 11th Nov 2005

Gallery: 1 images

Ride: BF Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

Umm u just look @ it make sure the clip is facing the right way and push it in????? Its pretty damn easy if your having trouble youd better post pics up cuz u mighta disconnected something different eh......
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 24, 2007 11:51 am 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 142

Joined: 6th Jan 2006

Gallery: 1 images

Ride: EL Futura

Location: Melbourne
VIC, Australia

Yes pretty sure it only goes in one way, and its not going in. Will try get some pics up soon.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 24, 2007 11:19 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1863

Joined: 30th Apr 2006

Location: Melbourne
VIC, Australia

del_futura wrote:
Yes pretty sure it only goes in one way, and its not going in. Will try get some pics up soon.

It's been a few weeks since I had mine off, but are the pins inside the plug bent or anything? You are pushing it on hard enough?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 25, 2007 8:45 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 724

Joined: 11th Nov 2005

Gallery: 1 images

Ride: BF Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

Shouldnt need to push on it hard at all, If your pushin hard theres something wrong and u r probably bending pins. Believe me ive had my s/wheel off about 30 times in the last 6 months....
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 25, 2007 12:58 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 142

Joined: 6th Jan 2006

Gallery: 1 images

Ride: EL Futura

Location: Melbourne
VIC, Australia

Yep my mate who first attempted to put the plug in somehow bent the prongs. Its all in now thanks guys.

BUT! Now the airbag light won't turn off.

Any ideas??
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 25, 2007 1:18 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 48

Posts: 1880

Joined: 22nd Apr 2005

Ride: ED Futura

Location: Seymour
VIC, Australia

check your reverse light fuse mate,
if it's blown or has been removed your airbag light will be on.
cheers paul
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 25, 2007 7:32 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 44

Posts: 78

Joined: 23rd Apr 2007

Gallery: 1 images

Ride: ED GLi

Location: Brisbane
QLD, Australia

lmao reverse light fuse does it really cause the airbag light to come on? just like the gemini and the park light power wire

 

_________________

and on the eighth day God created the Falcon

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 25, 2007 8:51 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 142

Joined: 6th Jan 2006

Gallery: 1 images

Ride: EL Futura

Location: Melbourne
VIC, Australia

Thanks for the help so far guys,

Ok checked the reverse light fuse, and there was a 15A fuse in there, i thought it was meant to be a 10A fuse. So i changed it to a 10A fuse and the aribag light is flashing like this:
Flash-Flash-Pause-Flash-Flash-Flash-Flash-Flash

And this keeps on repeating while car is on and stationery.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 25, 2007 11:06 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 35

Posts: 296

Joined: 16th Oct 2006

Ride: 94 EF (OPT20), TF Cortina Ghia

Location: Bendigo
VIC, Australia

mine was doing that when i picked it up from the dealer. the sent it into the auto elec and he said it is a common problem after a knock in the front end or if some wiring has been moved.

 

_________________

"Look I found tape, I'm a mechanic now!!!" Mike Teutul

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 25, 2007 11:44 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1863

Joined: 30th Apr 2006

Location: Melbourne
VIC, Australia

del_futura wrote:
Thanks for the help so far guys,

Ok checked the reverse light fuse, and there was a 15A fuse in there, i thought it was meant to be a 10A fuse. So i changed it to a 10A fuse and the aribag light is flashing like this:
Flash-Flash-Pause-Flash-Flash-Flash-Flash-Flash

And this keeps on repeating while car is on and stationery.

This sometimes happens after disconnecting the airbag. You basically need to reset the code for the airbag. A guy by the name of JC on fordforums.com.au has documented this, and it's a fairly quick fix and will clear your codes.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat May 26, 2007 4:33 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 142

Joined: 6th Jan 2006

Gallery: 1 images

Ride: EL Futura

Location: Melbourne
VIC, Australia

Ok I had a search on fordforums.com.au and i couldn't find it.

Anybody have the link or know what i need to do to fix this?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat May 26, 2007 7:14 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 1132

Joined: 11th Jun 2006

Gallery: 1 images

Ride: ef fairmont,

Location: brisbane
QLD, Australia

down the bottom of this tech doco tells you how to remove the codes using a test light ect

http://www.fordmods.com/forums/documents.php?doc=3

 

_________________

95 ef montfor sale pm for info, 88 hilux mud truck

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 27, 2007 11:00 pm 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 142

Joined: 6th Jan 2006

Gallery: 1 images

Ride: EL Futura

Location: Melbourne
VIC, Australia

Thanks for that horis,

Ok in the tech doco it says this:
Code Clearing
# 1) Switch the Ignition On
# 2) Allow the Code to be Displayed.
# 3) Apply a Short Circuit to the Airbag Memory Clear Pin of the Diagnostic Connector to Ground (See above Picture for further details).
# 4) The Code will be cleared after 5 Beeps have sounded. Repeat the Above untill all the required codes have been Cleared.

Now in step 3 it says apply a short circuit to the airbag memory clear to ground. What exactly does this mean?
Do i need to connect a wire from that pin to the body of the car?

Sorry for the n00b question,
-del
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 30, 2007 12:38 am 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Posts: 142

Joined: 6th Jan 2006

Gallery: 1 images

Ride: EL Futura

Location: Melbourne
VIC, Australia

Ok I followed the tech doco on how to clear the codes.

I didn't get any of the 5 beeps.

If anyone is willing to help me I will drive to you because I'm sick of this airbag light in my face all the time!!!

Thanks!!
-del
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 2  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: Falcoon wgn and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 12:31 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names