Fordmods Logo

trip computer not working 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: trip computer not working
Posted: Mon Apr 11, 2005 11:07 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 9

Joined: 11th Apr 2005

Ride: fairmont

Location: melbourne
VIC, Australia

My trip computer on my ef faimont stopped working, the clock part still lights up like normal, but once you push the button to see how many k's off petrol you have left the clock just lights in small letters at the bottom of the screen.
Anyone got any suggestions what it could be?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 12, 2005 10:16 am 
Technical Contributor
Offline

Age: 31

Posts: 6047

Joined: 12th Nov 2004

Ride: Ford Ef Futura

Location: Perth
WA, Australia

Thats very interesting. Small letters in the bottom of screen? Never heard of it before.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 12, 2005 6:45 pm 
Site Admin
Offline
User avatar

Age: 42

Posts: 514

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: V8 VE Calais V Spec

Power: 262 rwkw

Location: Sydney
NSW, Australia

When you switch on the ignition, does the clock Illuminate ?
Also when you press the SEARCH button, when the ignition is on, does it cycle through all the modes ?
If the above are happening, then either the data line going to the trippy is stuffed, or the trippy may be getting stuffed (Unlikely, as it takes a lot to blow a trip computer up).

Or is it that the LCD part is Dim (Blown Bulb)
Or is it that certain LCD Elements are beginning to fade (I.E. the day, and date at the bottom of the screen are fading and hardly visable ???)

 

_________________

VE Calais V8, IQ, HSV instruments and brembos fitted.
IQ, IPC, BCM all hacked and programmed without TECH2 :)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 18, 2005 2:29 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 9

Joined: 11th Apr 2005

Ride: fairmont

Location: melbourne
VIC, Australia

I fixed the problem just disconnected my battery and the reconnected it.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 18, 2005 2:32 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 44

Posts: 10126

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: EF Gli Ghia, XP Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

jeff77 wrote:
I fixed the problem just disconnected my battery and the reconnected it.


wow, only two posts and you have already fixed your own problem - that has to be a record!! :)

I guess it is like rebooting a pc, amazing how many times that solves tings!!

 

_________________

Owning 1 of 67612 EF GLi Sedans made
FACT: "Chuck Norris owns the greatest Poker Face of all-time. It helped him win the 1983 World Series of Poker despite him holding just a Joker, a Get out of Jail Free Monopoly card, a 2 of clubs, 7 of spades and a green #4 card from the game Uno."

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 18, 2005 5:19 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 31

Posts: 6047

Joined: 12th Nov 2004

Ride: Ford Ef Futura

Location: Perth
WA, Australia

Happy wrote:
jeff77 wrote:
I fixed the problem just disconnected my battery and the reconnected it.


wow, only two posts and you have already fixed your own problem - that has to be a record!! :)



Just cuz it took me about 15 greg
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 18, 2005 5:24 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 44

Posts: 10126

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: EF Gli Ghia, XP Fairmont

Location: Perth
WA, Australia

twirqurky wrote:
Happy wrote:
jeff77 wrote:
I fixed the problem just disconnected my battery and the reconnected it.


wow, only two posts and you have already fixed your own problem - that has to be a record!! :)



Just cuz it took me about 15 greg


hehe ... no I had forgotten about yours .. lol

 

_________________

Owning 1 of 67612 EF GLi Sedans made
FACT: "Chuck Norris owns the greatest Poker Face of all-time. It helped him win the 1983 World Series of Poker despite him holding just a Joker, a Get out of Jail Free Monopoly card, a 2 of clubs, 7 of spades and a green #4 card from the game Uno."

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 18, 2005 6:15 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 31

Posts: 6047

Joined: 12th Nov 2004

Ride: Ford Ef Futura

Location: Perth
WA, Australia

Happy wrote:
twirqurky wrote:
Happy wrote:
jeff77 wrote:
I fixed the problem just disconnected my battery and the reconnected it.


wow, only two posts and you have already fixed your own problem - that has to be a record!! :)



Just cuz it took me about 15 greg


hehe ... no I had forgotten about yours .. lol


Which time?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 19, 2005 1:05 am 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 86

Joined: 9th Apr 2005

Ride: ba wagon,,hq350, volvo 242GT

Location: ------melburn------
VIC, Australia

hahahahha

 

_________________

1995 EF fairmont
1972 LJ gtr torana
1973 HQ monaro
1973 HQ sandman

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Yahoo [Bot] and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 9:32 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names