Fordmods Logo

washer bottle sensor 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: washer bottle sensor
Posted: Tue Jan 08, 2008 7:44 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 10

Joined: 8th Jan 2008

Ride: Falcon EL

Location: Bentleigh East, Melbourne
VIC, Australia

the washer bottle in my car works fine, but the sensor doesnt seem to activate and tell me when it is close to no water? i lit all the lights on the odomoter through the diagnostics and it lit up but doesnt seem to activate to tell me when there is little or no water? any help
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jan 08, 2008 8:37 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

What model car exactly?

If you've added the sensor/bottle to a GLi/Futura/XR even With abs then it won't work the display. The wire needs to be added.

If its a fairmont etc, then it might be stuck. remove it clean/shake it even.

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jan 08, 2008 8:52 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 10

Joined: 8th Jan 2008

Ride: Falcon EL

Location: Bentleigh East, Melbourne
VIC, Australia

its a '97 falcon el station wagon
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jan 08, 2008 9:18 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

Gli/Futura/XR/Fairmont?

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jan 08, 2008 9:46 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 10

Joined: 8th Jan 2008

Ride: Falcon EL

Location: Bentleigh East, Melbourne
VIC, Australia

Gli
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jan 08, 2008 9:51 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 4093

Joined: 20th Mar 2005

Gallery: 2 images

Ride: 2.0 Turbo VW

Power: 142 rwkw

Location: Seaford State:
VIC, Australia

Ok,
Well theres the issue, the cluster has the section in the LCD display as mass production, however theres no wiring too it.

You need to add it for this function to operate.

You'll find many other items such as 'low coolant' and 'Spot lamps' (actually I think EL GLi's have low coolant enabled)

Welcome to Fordmods. this is where the 'mods' begin.

 

_________________

Carefree, we may not be number one, but we're up there.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 10, 2008 4:33 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 144

Joined: 23rd Dec 2006

Location: melb
VIC, Australia

i too have a el gli wagon, and have been told it's too hard to convert.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 2:15 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names