Fordmods Logo

AU3 LPG Running like Crap 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: AU3 LPG Running like Crap
Posted: Tue Dec 07, 2010 7:05 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 6

Joined: 28th May 2010

Ride: Ford Falcon AUIII LPG

Location: Central Coast
NSW, Australia

I have a dedicated Gas AU3 and last week had a new convertor fitted as the old one was taking in air and then leaked water so froze up.

Now the new convertor is on, at the workshop started great short drive all good. Now when I start it coughs and s*** after a short drive comes good but might have a small cough at lights. But during driving occasionally it strarts going all rough, while I was driving it seemed like it lost acceleration a couple of times and when I put my foot down backfired, this happened 3 times and then come good again. It stalls occasionally on what seems low revs such as going around corners and today it was coasting along down a slight hill and when I hit the accelerator again it stalled.

It seems when I fix one thing another issue immediately arises, not sure if time for a new mechanic , new car or this might be something minor.

Any advice?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU3 LPG Running like Crap
Posted: Tue Dec 07, 2010 9:49 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 6449

Joined: 11th Nov 2004

What converter did they fit?

 

_________________

PERMANENTLY BANNED

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU3 LPG Running like Crap
Posted: Wed Dec 08, 2010 11:19 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 6

Joined: 28th May 2010

Ride: Ford Falcon AUIII LPG

Location: Central Coast
NSW, Australia

Vialle. After driving it tonight the engine feels like it is pulling occasionally, but while driving.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU3 LPG Running like Crap
Posted: Sat Dec 11, 2010 2:32 am 
Smokin em up
Offline

Posts: 243

Joined: 18th Sep 2007

Location: Perth
WA, Australia

Plugs? Leads? Coil? Battery? Everything else ignition-related? Oxygen sensor?

 

_________________

2005 VZ Commodore SV6 with OMVL Dream XXI SVI LPG
2004 BA Falcon XT with Orbital Liquid LPG Injection
2004 BA Falcon XR6 with icom JTG Liquid LPG Injection

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU3 LPG Running like Crap
Posted: Sat Dec 11, 2010 5:03 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 39

Posts: 29

Joined: 11th Dec 2010

Ride: Ford Falcon AU

Location: brisbane
QLD, Australia

I to have an Au gas engine. And have had dramas with the LPG settup since day 1.

The first time a similar thing happened the flexi hose on the intake was split at the ends and was sucking air in from there and not from the snorkle where the LPG air flow sensor is. So the computer was stuffing up the LPG/air ratio.

So look for cracks or air leaks in your intake.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU3 LPG Running like Crap
Posted: Sat Dec 11, 2010 8:37 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 6

Joined: 28th May 2010

Ride: Ford Falcon AUIII LPG

Location: Central Coast
NSW, Australia

it's been at the mechanic for 2 days and since I'll be away 2 days he'll have it all week. Plugs Leads Battery recently replaced (although could still be faulty), coil checked. Did think it was o2 and replaced but didn't work. He is baffled and now thinks the new convertor may be dodgy so will replace that on Monday.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU3 LPG Running like Crap
Posted: Mon Dec 13, 2010 1:40 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 276

Joined: 14th Apr 2009

Gallery: 12 images

Ride: Fairmont Ghia BA 5.4L V8, AU 6

Power: 205 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

When i had both my cars put on gas the new converters needed to be worn in for 1500K's and then re-tuned again. I had 2 faulty converters on the BA so that needed to be tuned heaps.

 

_________________

Chaos, Panic and Disorder. My work here is finally done.
BA Fairmont Ghia 5.4L. Mods -Full Exhaust, Chipped, Custom Intake, CAI @205.4RWKW.
Stezza - Alpine Type R Splits & 6x9's, Alpine 400w RMS 4ch, 380w RMS Pioneer Mono, 2x12" Pioneer Subs and an AVH-P5950DVD Player.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU3 LPG Running like Crap
Posted: Sun Dec 19, 2010 5:18 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 6

Joined: 28th May 2010

Ride: Ford Falcon AUIII LPG

Location: Central Coast
NSW, Australia

after testing everything he originally thought the o2 sensor, but that didn't work. The Coil tested OK, but after a few days he replaced it to chack and all is good....aparently. I am yet to pick it up.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU3 LPG Running like Crap
Posted: Wed Dec 22, 2010 11:18 am 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 6

Joined: 28th May 2010

Ride: Ford Falcon AUIII LPG

Location: Central Coast
NSW, Australia

Coil Pack it was, running OK for a few days now.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 1:34 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names