Fordmods Logo

EL won't idle on gas 

 

Page 2 of 2 [ 22 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Mon Jun 18, 2007 1:38 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 512

Joined: 6th Feb 2006

Gallery: 3 images

Ride: BA Falcon Classic

Location: Perth
WA, Australia

okay i just pulled the line off and went for a drive. its a hundred times better but when slowing down for a turn it still revs really really low for a few seconds. ill try turning the 90 degree piece on the converter so it points down instead of to the front, maybe that will make a difference.

 

_________________

When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 18, 2007 1:49 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 512

Joined: 6th Feb 2006

Gallery: 3 images

Ride: BA Falcon Classic

Location: Perth
WA, Australia

problem solved. thanks guys

 

_________________

When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 18, 2007 4:18 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 1953

Joined: 1st Feb 2006

Gallery: 25 images

Ride: BA on gas. EL on gas. XF on gas.

Location: Greenacres/Adelaide
SA, Australia

Happy to hear mate.

 

_________________

Member Number 8804
Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 20, 2007 11:33 am 
Tyre Shredder
Offline

Posts: 304

Joined: 5th Sep 2006

Location: christchurch
New Zealand

Man I love Fordmods..

I have been experiencing exactly the same problem and haven't been able to get to the bottom of it.

I didn't cut holes in the airbox (EBII) and it was happening to me.. I ended up taken it to LPG specialists :roll: who had no idea.. they rebuilt the converter etc and it made no difference. They did all sorts of things (costing me $$) and couldn't get to the bottom of it.

Then they noticed that when they left off the factory snorkle by accident it drove heaps better! So I've had no snorkle for the past year.

Now the other weekend I fitted an XH snorke to the car thinking that it was the restrictive EB one that was causing the problem. The XH came with a balance pipe in it. (I didn't know what it was) so I just took it out, plugged the hole and fitted the snorkle

And the problem returned!! Always on de-accleration it dies.. I got used to just changing down to 3rd on the auto to stop this.

Tonight I'll disconnet the balance line from the bottom of the airbox and remove it from the converter and see if it solves everything. :P

 

_________________

http://www.retrotech.co.nz

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 20, 2007 3:40 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 45

Posts: 1953

Joined: 1st Feb 2006

Gallery: 25 images

Ride: BA on gas. EL on gas. XF on gas.

Location: Greenacres/Adelaide
SA, Australia

The XH 1 has the balance pipe in the correct place by the sounds of it. Your problem coud be a blocked or broken pipe or it is in the wrong place.
Have fun. At least you have some info to play with.

 

_________________

Member Number 8804
Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jun 21, 2007 12:11 pm 
Tyre Shredder
Offline

Posts: 304

Joined: 5th Sep 2006

Location: christchurch
New Zealand

yeah.. it's probably in the right place in the intake.. but I didn't want a restrictive tube stuck in there lol, it defeats any gains from putting the XH snorkle on there in the first place. :-p

I'll disconnet the pipe and see what happens

 

_________________

http://www.retrotech.co.nz

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jul 01, 2007 8:26 pm 
Tyre Shredder
Offline

Posts: 304

Joined: 5th Sep 2006

Location: christchurch
New Zealand

well... I couldn't find a balance pipe??? I have a Lovato converter.. it has two water pipes, two lpg lines, a vacume line to the manifold and another vacume type line going to a solinoid or something and that is it.

where is this balance pipe you speak of??

 

_________________

http://www.retrotech.co.nz

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 1:57 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names