Fordmods Logo

gas dead since manual conversion 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: gas dead since manual conversion
Posted: Sat Jul 07, 2007 3:33 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 577

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: EL XR6 5spd

Hey all this is prob a long shot but incase someone else has some experience I thaught id ask.
Since I did my manual conversion my OMVL injected gas setup has been completely inactive (switch does not even get power).
Ive double checked all the wiring, is there a chance the wiring modifications made to the auto loom might be causing the gas computer to be inactive?

 

_________________

EL XR6 5spd

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jul 08, 2007 11:16 am 
Smokin em up
Offline

Age: 42

Posts: 204

Joined: 8th Apr 2007

Location: Sth Australia
SA, Australia

can u put auto loom back in and see if u get power. then cxheck to see which 1 gives u power at the gas switch
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jul 09, 2007 12:58 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 577

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: EL XR6 5spd

I really butchered it too much to reassemble it

 

_________________

EL XR6 5spd

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jul 09, 2007 1:26 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 5587

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 96 XH/97 EL

Location: South Coast
NSW, Australia

Well it's pretty hard to tell because we don't have all the detail of what you did.
I'd suspect the switch power would be IGN 12v, so it may've just blown a fuse. Only annoying thing about adding electrical kits, etc is that some have separate inline fuses, which are a pain to find if they blow - this is where drawing power off the main fuse panels, etc is so much better - you obviously have to check the extra load isn't going to overload the respective fuse.
All I can suggest is backtrack what you did electrically - shouldn't be too hard - if you set up your resistors on the old auto loom on the transmission side, you can unplug the round connector and see what happens - normally the car will run, allbeit with thermos roaring and idle at about 1200RPM.
The rectangular plug maybe introducing some probs - if you disconnect it you will need to short the connections for the starter relay, so the starter will motor over.

 

_________________

96 XH Longreach 'S': LPG, Alarm, 3.23:1 LSD, Cruise, Trip Comp, ABS, Power Windows, Mid Series Dome Lt, Climate Ctrl
97 EL Futura S/W: LPG, Alarm, LED int Lts, Trip Comp, F/Lane Dome Lt, Climate Ctrl, T5 Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jul 09, 2007 2:19 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 577

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: EL XR6 5spd

Cheers for the info i'll try some of it.

I have ruled out a fuse, as the gas systems inline fuse is fairly well placed, unless theres another somewhere but I doubt it.

 

_________________

EL XR6 5spd

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jul 09, 2007 10:57 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 2839

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 50 images

Ride: MYSTERY EL's & Maverick LWB

Power: 198 rwkw

Location: parramatta
NSW, Australia

double check your earths cause you may have knocked or not rebolted it back on , and also check to see if the gas switch/computer is poering out and also when gas is switched on that the solinoids are powering up IE youcan hear it click at the tank ,

 

_________________

Chance Favors The Prepared Mind !
For Sale : EL Fairmont 4L 5spd offers, AU Fairlane Ghia 4L vct Stock no mods $3.5k ono
Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jul 10, 2007 8:38 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 577

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: EL XR6 5spd

Well ive got to the bottom of this one. To answer the last question this system appears to have the solinoids always active regardless of what fuel yer using. But more to the point, the computer seems to have died.

The computer works enough for its config to be read by the tuning software, but not enough to operate or send any feedback.
The only thing I did to cause this failure was cut the gas switch cable so I could fit it through a small hole in the firewall.. This was with the battery disconnected for well more than a day mind you. But its dead. A substitute computer worked straight away.

The supplier of my installer thinks I wont get warranty, which means im out about $800 on a new computer, but even if it does its gotta be sent to europe at any rate, and the car does not operate on petrol without the gas computer installed.

While my installers have helped greatly their suppliers, Sprint gas didnt seem to give much of a s**t, but i'll find out soon if I need to send the f**k thing to europe or not. fun times..

 

_________________

EL XR6 5spd

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 6:36 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names