Fordmods Logo

help car wont start on lpg 

 

Page 1 of 2 [ 16 posts ] Go to page 1, 2  Next

 
 Post subject: help car wont start on lpg
Posted: Wed Apr 18, 2007 8:04 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 59

Joined: 2nd Jan 2007

Ride: falcon s

Location: s/e melbourne
VIC, Australia

i just got my tank tested and stamped, its factory fitted tickford gas ina a 96 ef falcon the problem being it was running perfectly on gas before i pulled the tank out but when i put the tank back in and connected every thing it now wont change to gas, every time i start it, it starts on petrol and when it changes over it dies and stops
could some one please tell me iff i have done something wrong or iff i have another underlying problem.
thankyou, adrian
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 18, 2007 8:30 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 42

Posts: 204

Joined: 8th Apr 2007

Location: Sth Australia
SA, Australia

when it changes have someone at the back checking to see if the tank solanoid clicks.did your car have 1 on it before?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 18, 2007 8:31 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 42

Posts: 2893

Joined: 24th May 2006

Gallery: 21 images

Ride: XH B&S ute, Navara 4x4

Power: 202 rwkw

Location: Bordertown
SA, Australia

Yeah, sounds like the solenoid has either shat itself or is not there at all.....

 

_________________

You'll ride a black tornado across the western sky

You'll rope an ol' blue norther and milk it 'till it's dry

Bulldog the Diamantina pin its ears down flat

Long before you take this cowboy's hat

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 18, 2007 8:34 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 59

Joined: 2nd Jan 2007

Ride: falcon s

Location: s/e melbourne
VIC, Australia

yes it had a solinoid at the tank, i conected it back the same.
its clicking at the tank. is there any fuses that i may have blown in the process of putting the tank back in.
i also drove it around for 2 days on petrol after i removed the tank, not that i think that done anything.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 18, 2007 8:36 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 42

Posts: 204

Joined: 8th Apr 2007

Location: Sth Australia
SA, Australia

is it turned on lol?sorry have seen that beforeis front onw clicking?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 18, 2007 8:40 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 42

Posts: 2893

Joined: 24th May 2006

Gallery: 21 images

Ride: XH B&S ute, Navara 4x4

Power: 202 rwkw

Location: Bordertown
SA, Australia

That was my next question^^^...I gotta stop drinkin'; might make my reaction time faster :lol:

 

_________________

You'll ride a black tornado across the western sky

You'll rope an ol' blue norther and milk it 'till it's dry

Bulldog the Diamantina pin its ears down flat

Long before you take this cowboy's hat

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 18, 2007 8:41 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 59

Joined: 2nd Jan 2007

Ride: falcon s

Location: s/e melbourne
VIC, Australia

yes its turnt on lol, i tried it with it turnt on and off just for my own peice of mind. and im fairly sure the front is clicking.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 18, 2007 8:44 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 42

Posts: 2893

Joined: 24th May 2006

Gallery: 21 images

Ride: XH B&S ute, Navara 4x4

Power: 202 rwkw

Location: Bordertown
SA, Australia

can't resist...is there gas in the tank :twisted: ?

 

_________________

You'll ride a black tornado across the western sky

You'll rope an ol' blue norther and milk it 'till it's dry

Bulldog the Diamantina pin its ears down flat

Long before you take this cowboy's hat

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 18, 2007 8:52 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 59

Joined: 2nd Jan 2007

Ride: falcon s

Location: s/e melbourne
VIC, Australia

i ran it out before i pulled it out and then filled the sucker this morning on my way to work, then found out that it didnt want to run on gas.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 18, 2007 8:54 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 42

Posts: 2893

Joined: 24th May 2006

Gallery: 21 images

Ride: XH B&S ute, Navara 4x4

Power: 202 rwkw

Location: Bordertown
SA, Australia

I'm outa ideas :lol: but then again I hate gas (unless its Nitrous :twisted: )

 

_________________

You'll ride a black tornado across the western sky

You'll rope an ol' blue norther and milk it 'till it's dry

Bulldog the Diamantina pin its ears down flat

Long before you take this cowboy's hat

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 18, 2007 8:58 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 59

Joined: 2nd Jan 2007

Ride: falcon s

Location: s/e melbourne
VIC, Australia

thankyou for your help. im thinking maybe on the way home from work tomorrow i might drop into the mechanics and get them to have a look. i have to see them anyway to book a roadworthy certificate.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Apr 21, 2007 7:10 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 59

Joined: 2nd Jan 2007

Ride: falcon s

Location: s/e melbourne
VIC, Australia

ok i have had the car at the mechanics half the day and its still not running on gas, they tested the solinoids and both are working fine i have booked it in to be fixed on tuesday, they are thinking along the lines of the processor. dont know how much that is gonna cost me :(
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Apr 23, 2007 7:18 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 53

Posts: 1072

Joined: 6th Jul 2006

Gallery: 13 images

Ride: BA Falcon

Power: 106 rwkw

Location: Craigmore
SA, Australia

There is air in the lines, if you flick on petrol, hold it at about 2,500 rpm and keep flicking it to gas and before it dies switch back to petrol and do the process over and over again about 10 times, it might fix it.

If the tank has been removed and the lines get disconnected, you get air lock (easiest way to explain it.) has happened to me a couple of times.

Failing that check connections on the tank, there will be a shut off soliniod (wire going to it)and also check that the LPG is turned on at the tank itself too(always a fun party trick that one)

 

_________________

2003 BA Falcon Egas Taxi Pack - XR Replica
Tpak MKII Build Thread

1984 ZL Fairlane
The Project

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 24, 2007 5:20 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 55

Posts: 373

Joined: 9th Feb 2006

Ride: AU Wagon

Location: Newcastle
NSW, Australia

AU99 wrote:
and also check that the LPG is turned on at the tank itself too(always a fun party trick that one)


heh heh... those little taps on the valves get 'em every time :oops:

 

_________________

AU1.5 Wagon, Raptor ProStreet kit, Pacemaker 4499's with 3" collector, 3" metal cat, 3" pipe, Pex BSO660 & BSO439, BA brakes, Sprintgas mixer LPG system, Airod variable-venturi mixer... stealth FTW Sniper tuned!

To be updated... soon!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 25, 2007 5:38 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 59

Joined: 2nd Jan 2007

Ride: falcon s

Location: s/e melbourne
VIC, Australia

i seem to have found the problem it had a faulty shut off valve and after i fixed that the converter was frozen solid so i poored warm water over it while i had it running on petrol then pushed the lpg button while my mate poored some more warm water on the converter and it changed to gas and now seems to be starting on petrol and changing to gas and idling fine.

i had it at the mechanics allday yesterday and they didnt fix it and still charged me $150 for there time grgrrrrrrr.

ps thankyou all for your help and suggestions.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 2  [ 16 posts ]  Go to page 1, 2  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 2:07 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names