Fordmods Logo

Very Strange Ef XR Dual Fuel 

 

Page 2 of 2 [ 21 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Sun Nov 09, 2008 7:09 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 30

Posts: 161

Joined: 20th Jul 2007

Gallery: 6 images

Ride: XR6 and ZD Fairlane

Location: Melbourne
QLD, Australia

ok so i disconnected the oxy sensor an ran the car it ade no diffrence to the idle on petrol and ran the same on gas (smooth). Looks like its buggered so illchange it hopefully it fixes it :)
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: lpg
Posted: Mon Nov 10, 2008 12:13 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 652

Joined: 31st Aug 2007

Gallery: 1 images

Ride: 08 BF Ghia

Location: Melbourne
VIC, Australia

keep us updated!! ive got the same problem :)
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Nov 10, 2008 1:05 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 2448

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Location: Brisbane
QLD, Australia

You guys run your cars on petrol much? - I dont know if you saw the comment there about injectors getting blocked.

They do that if you dont run them on petrol much - may need them removed and cleaned.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Nov 10, 2008 4:15 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 30

Posts: 161

Joined: 20th Jul 2007

Gallery: 6 images

Ride: XR6 and ZD Fairlane

Location: Melbourne
QLD, Australia

i understand where your comming from with the injectors but i give it a good go on petrol once a week and the car starts on petrol anyway. Yesterday i drove a good 260km on petrol still no change. If they were gummed up why would they run Rich??? i also run premium petrol and i have flash lube and injector cleaner in the tank still no differance. thats why i have managed to rule out injectors if the oxy sensor doesnt fix the problem i think it may be a computer issue. Will keep you posted though
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 11, 2008 10:38 am 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 40

Joined: 30th Oct 2008

Ride: ed futura classic straight gas

Location: sunny carrum downs
VIC, Australia

gday maybe look at the fuel pressure regulator at the back of the fuel rail.

it has a vacuum line to the top if that is disconnected or leaking vacuum the fuel pressure will sky rocket causing high fuel usage and bad petrol smell from the exhaust.

it is also a possibilty that the reg is on the fritz or siezed up?

 

_________________

gas is not only for BBQ's
ed build in progress
351 stroker 12.5:1 comp straight gas
3.9:1 diff gears and various other mods

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: TELGAS 5000 SETTINGS
Posted: Wed Dec 03, 2008 1:21 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 65

Posts: 1

Joined: 3rd Dec 2008

Location: SALISBURY NTH
SA, Australia

:evil: HIYA i'm new to this posting
So i hope i'm in the right place' I have a ef falcon on lpg had a few problems with it a while back just got it sorted out after a few dollars spent. I have one prob left to solve The bl88dy thing wont change gears on lpg its ok on petrol not starving on lpg just wont change soon enough so i suspect its my telgas 5000 tps control box . my question is how do i set it or check it for use, i have checked my connections to the control box found nothing wrong (is there somewhere i can get the wiring setup diagram plz)
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 2:31 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names