Fordmods Logo

98 NL FAIRLANE IDLING POOR WHEN COLD 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: 98 NL FAIRLANE IDLING POOR WHEN COLD
Posted: Fri Jul 09, 2010 10:17 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 64

Posts: 4

Joined: 25th Apr 2010

Ride: NL Fairlane Ghia 5 kitre

Location: Perth
WA, Australia

Hi all
Can you help? I recently had a corrosion hole in the valley cover which I had professionally welded. The following is a list of things I had done whilst the valley cover was off:
1. Had injectors serviced
2. Changed both TPS's and set to .98v
3. Changed both CO2 sensors
4. New plugs and leads
5. Had new fuel filter and had pump pressure checked

Since I have put it back together it idles really rough and cuts out when cold. It seems as soon as the thermostat opens all is good and it runs a dream. I have checked for vacum leaks and there is none. Both Lubemobile and Autbahn have had a crack at solving the issue via diagnostic checks but have failed miserably both times. Has anyone had the same problem as I would really appreciate some suggestions.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 98 NL FAIRLANE IDLING POOR WHEN COLD
Posted: Fri Jul 09, 2010 11:57 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 633

Joined: 21st Nov 2008

Location: Melbourne
VIC, Australia

checked cap and rotor?
checked timing?
coolant temp sensor?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 98 NL FAIRLANE IDLING POOR WHEN COLD
Posted: Sat Jul 10, 2010 11:07 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 64

Posts: 4

Joined: 25th Apr 2010

Ride: NL Fairlane Ghia 5 kitre

Location: Perth
WA, Australia

Timing is good but will look at cap, rotor and coolant sensor. Thanks
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 98 NL FAIRLANE IDLING POOR WHEN COLD
Posted: Sat Jul 10, 2010 11:10 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 44

Posts: 577

Joined: 30th Apr 2009

Ride: 92 EB Falcon

razor7 wrote:
Both Lubemobile and Autbahn have had a crack at solving the issue via diagnostic checks but have failed miserably both times.

If you try ford they will fix it but be prepared to re-morgage :lol:
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 98 NL FAIRLANE IDLING POOR WHEN COLD
Posted: Thu Jul 15, 2010 10:24 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 40

Posts: 28

Joined: 26th Jun 2010

Ride: ford fairlane nl ghia

Location: woodcroft
NSW, Australia

well consider your self lucky it's not ideling poor when cold mine ideled poor though when hot and cold but better cold worked out being a burnt valve in the heads
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: 98 NL FAIRLANE IDLING POOR WHEN COLD
Posted: Sat Jul 24, 2010 8:06 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 623

Joined: 24th May 2007

Gallery: 9 images

Ride: 97 TICKFORD XR6 Manaul

Location: Aldinga Beach
SA, Australia

have you found out the issue?
im having the same problem with my nf 5 ltr
ford couldnt find the cause nor could 2 other mechanics
ford said i have a vaccum leak after they plugged a screw in tooa vaccum line that gose into the firewall next to the brake booster
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 8:00 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names