Fordmods Logo

adjusting base idle and setting t.p.s. voltage 

 

Page 7 of 8 [ 111 posts ] Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Next

 
 Post subject: Re: adjusting base idle and setting t.p.s. voltage
Posted: Tue Apr 17, 2012 10:01 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 45

Posts: 158

Joined: 30th Jan 2012

Ride: DL LTD

Location: Kallangur
QLD, Australia

lol ahh crap well there is my answer. Cheers XR

 

_________________

Lets just pretend I give a s**t and leave it at that.....

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: adjusting base idle and setting t.p.s. voltage
Posted: Tue Apr 17, 2012 10:54 pm 
EFI Guru
Offline

Age: 52

Posts: 4289

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 28 images

Ride: 351 Vogue,XH 5.0,'17 5.0 Stang

Location: Perth
WA, Australia

Landau510 wrote:
lol ahh crap well there is my answer. Cheers XR

No wuckers dude!
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: adjusting base idle and setting t.p.s. voltage
Posted: Wed Apr 18, 2012 6:33 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 45

Posts: 158

Joined: 30th Jan 2012

Ride: DL LTD

Location: Kallangur
QLD, Australia

So after going through and setting the Tps and plugging the ics in it goes straight back to about 1000rpm. Could the ics itself be screwed. It's not the original ics/tv unit. The th is from an au I think and the ics is from an EL

 

_________________

Lets just pretend I give a s**t and leave it at that.....

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: adjusting base idle and setting t.p.s. voltage
Posted: Wed Apr 18, 2012 6:42 pm 
EFI Guru
Offline

Age: 52

Posts: 4289

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 28 images

Ride: 351 Vogue,XH 5.0,'17 5.0 Stang

Location: Perth
WA, Australia

What's the TPS volts at idle?
You should use the EL type ISC valve.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: adjusting base idle and setting t.p.s. voltage
Posted: Wed Apr 18, 2012 10:32 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 45

Posts: 158

Joined: 30th Jan 2012

Ride: DL LTD

Location: Kallangur
QLD, Australia

Will have to check in the morning...my alternator decided it had enough and took its bat and ball and p****d off.

So the ICS im using is the EL...but just so I have this right in my mind...the ICS is nothing but an electronic choke of sorts except it only deals with the air?

 

_________________

Lets just pretend I give a s**t and leave it at that.....

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: adjusting base idle and setting t.p.s. voltage
Posted: Thu Apr 19, 2012 11:25 am 
EFI Guru
Offline

Age: 52

Posts: 4289

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 28 images

Ride: 351 Vogue,XH 5.0,'17 5.0 Stang

Location: Perth
WA, Australia

Landau510 wrote:
Will have to check in the morning...my alternator decided it had enough and took its bat and ball and p****d off.

So the ICS im using is the EL...but just so I have this right in my mind...the ICS is nothing but an electronic choke of sorts except it only deals with the air?


This is a good view of how an ISC Valve works.....

Image
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: adjusting base idle and setting t.p.s. voltage
Posted: Thu Apr 19, 2012 11:29 am 
Stock as a Rock
Offline

Age: 45

Posts: 158

Joined: 30th Jan 2012

Ride: DL LTD

Location: Kallangur
QLD, Australia

ok cool thats great thanks for that....still waiting for the alternator to be ready then will kick it in the guts and check the volts on the TPS

 

_________________

Lets just pretend I give a s**t and leave it at that.....

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: adjusting base idle and setting t.p.s. voltage
Posted: Thu Apr 19, 2012 1:45 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 45

Posts: 158

Joined: 30th Jan 2012

Ride: DL LTD

Location: Kallangur
QLD, Australia

ok so after getting fisted by a big black guy and forking out the money for a new alternator....the TPS at idle is dead on 98....tried setting it all again and once I plug in the ISC the revs go straight back to about 1000.

Out of interest is it possible to put the gasket on the wrong way on the ISC?...or could it just be buggered

 

_________________

Lets just pretend I give a s**t and leave it at that.....

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: adjusting base idle and setting t.p.s. voltage
Posted: Thu Apr 19, 2012 1:50 pm 
Site Admin
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 8831

Joined: 18th Dec 2002

Gallery: 6 images

Ride: AUII V8 LTD

Power: 270 rwkw

Location: Sydney
NSW, Australia

They are known to get full of crap inside. Can give them a good clean out with Carb cleaner and/or compressed air. Failing that, they are cheap and plentyful at your local wrecker!y

 

_________________

WAG363: AUII LTD Supercharged 363 Dart Stroker [Supercharged 363 LTD Build]
WAGGIN: 2012 Volkswagen Passat Wagon - V6 4Motion.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: adjusting base idle and setting t.p.s. voltage
Posted: Thu Apr 19, 2012 2:03 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 45

Posts: 158

Joined: 30th Jan 2012

Ride: DL LTD

Location: Kallangur
QLD, Australia

ok cool so it wont hurt it if I drop the air intake and squirt the carby clean directly into it?...or is that not advisable

 

_________________

Lets just pretend I give a s**t and leave it at that.....

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: adjusting base idle and setting t.p.s. voltage
Posted: Thu Apr 19, 2012 2:39 pm 
EFI Guru
Offline

Age: 52

Posts: 4289

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 28 images

Ride: 351 Vogue,XH 5.0,'17 5.0 Stang

Location: Perth
WA, Australia

Landau510 wrote:
ok cool so it wont hurt it if I drop the air intake and squirt the carby clean directly into it?...or is that not advisable


I'd take it off and clean it. Also check that the valve moves freely.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: adjusting base idle and setting t.p.s. voltage
Posted: Sun Jun 17, 2012 10:58 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 39

Joined: 10th Jun 2011

ive got one tps sensor, the engine one the thing is its a auto? so it should have two? is the second one supose to be under the engine one? the engine is a nf fairlane (or supose to be, its a 1991) 5 litre in a te cortina, automatic
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: adjusting base idle and setting t.p.s. voltage
Posted: Mon Jun 18, 2012 11:25 am 
EFI Guru
Offline

Age: 52

Posts: 4289

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 28 images

Ride: 351 Vogue,XH 5.0,'17 5.0 Stang

Location: Perth
WA, Australia

It's supposed to have two if you still have the BTR automatic in the Tincorna.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: adjusting base idle and setting t.p.s. voltage
Posted: Mon Jun 18, 2012 9:25 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 39

Joined: 10th Jun 2011

it is the factory c4 auto..
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: adjusting base idle and setting t.p.s. voltage
Posted: Tue Jun 19, 2012 1:00 am 
EFI Guru
Offline

Age: 52

Posts: 4289

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 28 images

Ride: 351 Vogue,XH 5.0,'17 5.0 Stang

Location: Perth
WA, Australia

Ok you only need one.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 7 of 8  [ 111 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Next

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 4:42 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names