Fordmods Logo

Au Fairlane starting issues. 

 

Page 1 of 1 [ 8 posts ] 

 
 Post subject: Au Fairlane starting issues.
Posted: Thu Oct 03, 2013 2:15 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 37

Posts: 46

Joined: 17th Oct 2010

Ride: 98 nl Fairlane Giha V8

Location: perth
WA, Australia

Hey guys got a 99 au 5.oL has a leaking water pump
The person I bought it off said it was running
But I hot it home and tried starting it cranks but jus doesnt
Fire any ideas thanks
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: au 99 v8 fairlane
Posted: Thu Oct 03, 2013 9:09 am 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 131

Joined: 5th Aug 2011

Gallery: 6 images

Location: sydney
NSW, Australia

Check for loose or unplugged wires and connectors
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: au 99 v8 fairlane
Posted: Thu Oct 03, 2013 12:31 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 37

Posts: 46

Joined: 17th Oct 2010

Ride: 98 nl Fairlane Giha V8

Location: perth
WA, Australia

Roger did have a look but ill go over again other thing
I thought is tgat the crank angle sens could ave been damaged from
Water...? Will get back an report what I find cheers
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Au Fairlane starting issues.
Posted: Thu Oct 03, 2013 1:56 pm 
EFI Guru
Offline

Age: 52

Posts: 4289

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 28 images

Ride: 351 Vogue,XH 5.0,'17 5.0 Stang

Location: Perth
WA, Australia

Have ya got fuel and spark? Water won't effect CKP.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Au Fairlane starting issues.
Posted: Thu Oct 03, 2013 3:03 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 37

Posts: 46

Joined: 17th Oct 2010

Ride: 98 nl Fairlane Giha V8

Location: perth
WA, Australia

Well got fuel def sounds like it aint got spark but why I thought crank angle was
All rusty lookin just a thought but will be headin home shortly
To have a good look cheers
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Au Fairlane starting issues.
Posted: Thu Oct 03, 2013 9:09 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 37

Posts: 46

Joined: 17th Oct 2010

Ride: 98 nl Fairlane Giha V8

Location: perth
WA, Australia

got home started going over me beast an cant seem to find any wires off except 1 spark lead cranks but no spark. i was looking at the crank angle sensor an it seems as tho its been replaced at some point, as the bolt closest to idler pulley? is rounded somewhat, and has corrosion which correlates to the water pump having let go. Any one from Perth on here willing to call me an have a chat pls feel free 0433475030 saves to an froing to the pc
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Au Fairlane starting issues.
Posted: Fri Oct 04, 2013 10:48 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 37

Posts: 46

Joined: 17th Oct 2010

Ride: 98 nl Fairlane Giha V8

Location: perth
WA, Australia

hey guys it was the crank angle sensor changed it out an bam she fired up,
took her for a spin and drove nice noticed that when i was turning in or out of a corner and tried to boot it it loss power ... tracs flashed to detect loss of traction .. any ideas guys cheers
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Au Fairlane starting issues.
Posted: Thu Oct 24, 2013 11:51 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 1228

Joined: 5th Mar 2006

Gallery: 25 images

Ride: FALCON EB TURBO, EL XR6

Location: Sydney
NSW, Australia

Yeah mate,that's the traction control kick'n in.

Just press the button on the center of your dash (where the four buttons are above the radio to turn it off.

 

_________________

FALCAHOLIC

IF AT FIRST YOU DON'T SUCCEED
DESTROY ALL EVIDENCE THAT YOU EVEN TRIED


Image

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 6:44 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names