Fordmods Logo

AU XR8 missing and sluggish 3000rpm 

 

Page 2 of 2 [ 22 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
 Post subject: Re: AU XR8 missing and sluggish 3000rpm
Posted: Mon Mar 14, 2011 4:45 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 48

Posts: 150

Joined: 6th Nov 2009

Ride: AU2 XR8

Location: waroona
WA, Australia

Thanks XR9UTE,

The IAC valve? Is that the cylinderical looking thing on the side of the TB. I did disconnected the TPS when doing it.

I checked the spring and all OK.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU XR8 missing and sluggish 3000rpm
Posted: Mon Mar 14, 2011 4:46 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 48

Posts: 150

Joined: 6th Nov 2009

Ride: AU2 XR8

Location: waroona
WA, Australia

TKFD wrote:
well I had a crack at setting TPS voltage and Idle.

I have set my idle to where I want (950rpm - got a cam) and then set the TPS to 0.98v. However, if I blip the throttle the idle runs on.

What would be the cause of this?

cheers


by run on I mean it settles down after about 2-3 seconds.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU XR8 missing and sluggish 3000rpm
Posted: Mon Mar 14, 2011 5:41 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 48

Posts: 150

Joined: 6th Nov 2009

Ride: AU2 XR8

Location: waroona
WA, Australia

...also forgot to mention, did a T56 conversion from auto, and kept same ECU.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU XR8 missing and sluggish 3000rpm
Posted: Mon Mar 14, 2011 6:18 pm 
EFI Guru
Offline

Age: 52

Posts: 4289

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 28 images

Ride: 351 Vogue,XH 5.0,'17 5.0 Stang

Location: Perth
WA, Australia

TKFD wrote:
...also forgot to mention, did a T56 conversion from auto, and kept same ECU.


Aha!
Want me to flash it to a manual?
On the other hand 2-3 secs ain't much, could be something else.
You need to disconnect your IAC/ISC valve when setting your idle.

Last edited by XR9UTE on Mon Mar 14, 2011 6:45 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU XR8 missing and sluggish 3000rpm
Posted: Mon Mar 14, 2011 6:26 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 48

Posts: 150

Joined: 6th Nov 2009

Ride: AU2 XR8

Location: waroona
WA, Australia

thanks mate, but BPT who did the conversion would have done it.

I think :roll: They stuffed up the whole job, so wouldn't surprise me.

do you work for a tuning shop?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU XR8 missing and sluggish 3000rpm
Posted: Mon Mar 14, 2011 6:54 pm 
EFI Guru
Offline

Age: 52

Posts: 4289

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 28 images

Ride: 351 Vogue,XH 5.0,'17 5.0 Stang

Location: Perth
WA, Australia

Give Barry a call and get him to sort it.
I do some part time stuff mainly for my mates these days as I simply don't have the time.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: AU XR8 missing and sluggish 3000rpm
Posted: Tue Mar 15, 2011 2:48 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 48

Posts: 150

Joined: 6th Nov 2009

Ride: AU2 XR8

Location: waroona
WA, Australia

well I had a go at adjusting idle with ISC valve disconnected. Didn't do anything - still has that 2-3 secs idle run on. It runs on to about 1200rpm, from a set 950rpm.

I might try a clean of the ISC.

Also, when BPT did the conversion, they installed a seimans ratio box. My speedo failed on the weekend (I tell ya this car is jinxed) and i checked out this box, and the wiring job looks like it was done by a 10 year old :x I fixed it up best I could, but the speedo still doesn't work. Would this affect idling in anyway?

cheers
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 3:06 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names