Fordmods Logo

BA V8 running bad 


Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 Post subject: BA V8 running bad
Posted: Sat Apr 26, 2014 2:58 pm 
Fordmods Newbie

Age: 50

Posts: 1

Joined: 17th Apr 2014

Location: melbourne
VIC, Australia

Hey guys I am new to the forum

I have a BA ford Falcon V8 5.4 lt auto ute
I am experiencing some issues at the moment which I can not put my finger on as to a cause

when the car is cold it runs perfect but after about 45mins of driving it still runs fine except if I pull up to lights or get stuck in traffic

Revs seem to drop to around 500rpm its starts shaking and knocking

the knock seem to be coming from the passenger side bank on the motor

I have had it into ford last week and they found 2 faulty cam sensors they replaced them and all is good to go now

I just sent for a 2 hour drive and walla its back again

does anyone have any ideas on what is going on or even had something similar happen to them

I need this fixed as it is my work car and have already dropped too many days at work trying to fix it

any help will be appreciated

cheers Bill
 Post subject: Re: BA V8 running bad
Posted: Tue Apr 29, 2014 12:13 am 
EFI Guru

Age: 51

Posts: 4186

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 24 images

Ride: 351 Vogue,XH 5.0,'17 5.0 Stang

Location: Perth
WA, Australia

That could be the cam phasors buggering up. Especially as they were already in the area and changed the cam's likely they weren't the problem but the cam phasors are. It's often a problem that rears it head when the oil is hot too. Could also be coils and/or plugs or even the injectors but it seems unlikely that it would be on just one side of the engine unless it's a harness problem on that particular side.
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Sun Oct 23, 2016 9:16 pm All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names