Fordmods Logo

Fordmods Advertising

Cam Pos Sensor / Traction Control / weird things 


Page 1 of 1 [ 1 post ] 

 Post subject: Cam Pos Sensor / Traction Control / weird things
Posted: Sat Jun 30, 2012 3:20 pm 
Smokin em up

Age: 63

Posts: 225

Joined: 9th Nov 2004

Ride: EDV8 Fairmont

Location: perth
WA, Australia

I now have 2001 AUII V8 Auto Fairlane 145,000 kms - which has suddenly cropped up with the following history.

TCS & ABS lights came on intermittently over the last 3 mths ( this is as long as I have had the car) - no apparent cause.
A week ago Cam Pos sensor started squealing. Managed to get a couple drops sewing machine oil under there without removing the sync shaft - hasnt sqealed since. Did not touch timing etc.
Today first thing car stated & ran OK - then suddenly developed a miss & occassional backfire thru intake. That disappeared & now Traction control light stays on all the time & lacks power like it is retarded. Idles rough.

Any thoughts as to where to start looking?




1993 ED F/mont 5.0L, Auto, Edelbrock RPM's, CompCam XE276HR, Crane Gold Race 1.7's, Edelbrock Performer, 75mm T/B, MAP, 42lb , GenIII coils, PH4000's , Twin 2.5", Thermos & underspeeds, 3.7 LSD, 2800 stall and MoTec M800, 372fwhp @ 5400rpm & 387 ft-lb @ 4400 rpm.

Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Mon Oct 24, 2016 11:03 am All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names