Fordmods Logo

Cam 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: Cam
Posted: Tue Nov 27, 2007 2:46 pm 
Smokin em up
Offline

Age: 64

Posts: 225

Joined: 9th Nov 2004

Ride: EDV8 Fairmont

Location: perth
WA, Australia

Just destroyed a crane 2031 - hardening on the very tops of the lobes badly pitted -still looking for reason - possibly lack of lube - not springs or lifters - using Compsprings #978.
Am now considering something other than Crane 2031.
Has anyone had experience with CompCams xe264hr with 1.7 RR?
Any dizzy gear problems?
Am using EECIV with Tweecer RT.

Richie.

 

_________________

1993 ED F/mont 5.0L, Auto, Edelbrock RPM's, CompCam XE276HR, Crane Gold Race 1.7's, Edelbrock Performer, 75mm T/B, MAP, 42lb , GenIII coils, PH4000's , Twin 2.5", Thermos & underspeeds, 3.7 LSD, 2800 stall and MoTec M800, 372fwhp @ 5400rpm & 387 ft-lb @ 4400 rpm.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 27, 2007 5:13 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 280

Joined: 22nd Jan 2006

Ride: XB

Location: Hobart
TAS, Australia

How old is the cam and exactly how was it run in?

 

_________________

76XBGS, 383c, custom crow cam, 4V p&p heads, Isky SS Valve+springs, extractors, 2.5"twins, MSD Ignition, Edelbrock intake, Forged bottom end, Barry Grant 750DP, thermo, discs, toploader, Holley fuel pump, SUPERCHARGED!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 27, 2007 5:18 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 661

Joined: 14th Jan 2007

Ride: T1 TE50 P01

Location: Perth NoR
WA, Australia

Its a hydraulic roller, it doesn't have a break in proceedure, provided it has oil getting to it. ;)

 

_________________

TE50 T1 P01
200kw 5.0L, T5, Koni shocks, King S/Lows, Whiteline swaybars, DBA 4000 rotors, Acron CAI, 80mm Accufab TB, Difillipo headers & cats, twin 2.5" & Aerochambers, 3.91 LSD.

To Come:
Long rod 306, TFS 11R 205cc heads, SHP camshaft, 1.72 R/R, ported TFS Box R, 400hp NX SHO kit...

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 28, 2007 10:26 pm 
Tyre Shredder
Offline

Posts: 311

Joined: 3rd Jan 2006

Location: tauranga
New Zealand

im running comp xe264hr12.....no probs so far....just lifter clatter ....and the stock computer doesnt like the overlap with 112 lobe sep..ok if youve got a flash tuner or 114 lobe sep would be better for stock computer.....but then its not so strong in the mid range RPM
bloody compromises :?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 29, 2007 12:33 am 
Smokin em up
Offline

Age: 64

Posts: 225

Joined: 9th Nov 2004

Ride: EDV8 Fairmont

Location: perth
WA, Australia

I think LSA for 2031 was 112 as well.
What is causing your lifter chatter?

Richie

 

_________________

1993 ED F/mont 5.0L, Auto, Edelbrock RPM's, CompCam XE276HR, Crane Gold Race 1.7's, Edelbrock Performer, 75mm T/B, MAP, 42lb , GenIII coils, PH4000's , Twin 2.5", Thermos & underspeeds, 3.7 LSD, 2800 stall and MoTec M800, 372fwhp @ 5400rpm & 387 ft-lb @ 4400 rpm.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 29, 2007 7:13 am 
Tyre Shredder
Offline

Posts: 311

Joined: 3rd Jan 2006

Location: tauranga
New Zealand

think its a combination of things....mainly the lifters ive read on other sites the stock lifters arent too flash.....i didnt strip them down and service them ....the comp cams are real quick ramping too
il pull the top off again and have a look one day
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 5:45 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names