Fordmods Logo

EF V8 starting issue 

 

Page 1 of 1 [ 3 posts ] 

 
 Post subject: EF V8 starting issue
Posted: Fri Nov 25, 2016 6:58 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 55

Posts: 14

Joined: 26th Jul 2016

Ride: EF GLI 5.0 sedan

Location: Australia
WA, Australia

My EF 5.0 efi has trouble starting after you have driven somewhere and the car has sat there for a bit (like going to Repco to pick up some stuff etc). It tends to crank for a while then finally fires in to life. Put some new plugs in the other day but still doing the same. any suggestions

Also I would like to get underdrives for this, any ideas as to who has them for sale
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF V8 starting issue
Posted: Sun Nov 27, 2016 5:40 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 55

Posts: 14

Joined: 26th Jul 2016

Ride: EF GLI 5.0 sedan

Location: Australia
WA, Australia

Problem sorted. I fitted a new fuel pump and fuel filter and it now starts after a couple of turns not 6 or more.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: EF V8 starting issue
Posted: Mon Nov 28, 2016 12:14 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 2438

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Location: Brisbane
QLD, Australia

It was either that or the Smartlock Module. EF Especially.

Cheers
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 3 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: MSNbot Media and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 09, 2016 11:03 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names