Fordmods Logo

F150 No Go 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: F150 No Go
Posted: Tue Jun 12, 2012 5:53 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 65

Posts: 14

Joined: 11th Jun 2012

Ride: F150

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hi, I have a F150 with a 351 speed auto on gas and petrol.
I have just repaired a broken radiator mounting bracket (removed, repaird and refitted radiator) and replaced the thermostat, 81 c to 91 c (engine running tooo cold,needle never moved of cold).
When I had finished, I started engine and ran for 10 to 15 minutes, engine temp moved up to the middle of the nornal range, no coolant leaks, so all good, turned engine off.
30 minutes later tried to start engine, nothing no start no nothing just turning over on starter.
MMM i thought, maybe I had flooded it when trying to start. So I waited 30 minutes and tried again, nothing,turns over really well but no firing up,
What could the problem be ????
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: F150 No Go
Posted: Tue Jun 12, 2012 8:33 pm 
EFI Guru
Offline

Age: 52

Posts: 4289

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 28 images

Ride: 351 Vogue,XH 5.0,'17 5.0 Stang

Location: Perth
WA, Australia

Got fuel and spark?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: F150 No Go
Posted: Tue Jun 12, 2012 9:34 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 963

Joined: 14th Jul 2007

Gallery: 3 images

Ride: AU fairmont ghia

Location: Back in
ACT, Australia

I'd say check plugs and leads and cables. might have accidently pulled something removing/installing
Radiator

 

_________________

AU FAIRMONT GHIA: 5.0 Dealer ordered SVO mods ( seeking clarification ATM), tickford suspension.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: F150 No Go
Posted: Tue Jun 12, 2012 10:49 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 65

Posts: 14

Joined: 11th Jun 2012

Ride: F150

Location: Melbourne
VIC, Australia

it ran really well after I had finished with radiator. Now nothing, turns over on starter but no firing up.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: F150 No Go
Posted: Tue Jun 12, 2012 10:57 pm 
EFI Guru
Offline

Age: 52

Posts: 4289

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 28 images

Ride: 351 Vogue,XH 5.0,'17 5.0 Stang

Location: Perth
WA, Australia

kiwimagic wrote:
it ran really well after I had finished with radiator. Now nothing, turns over on starter but no firing up.


Once again...Have you got fuel and spark?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: F150 No Go
Posted: Wed Jun 13, 2012 4:51 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 65

Posts: 14

Joined: 11th Jun 2012

Ride: F150

Location: Melbourne
VIC, Australia

Today I decided too check fuel and spark as suggested. Had a check under bonnet and could not see anything out of place. Turned ignition on and tried to start, took a bit but eventually started. Let it warm up and turned engine off. Waited a few minutes and tried again, no problems started straight away . Waited 3/4 hr and just tried again, no problems,
Grrrr I can see why cars are referred to as "she", so bloody temperamental.
I must have flooded it ,it is the only thing I can think off.
Thanks for your help.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Dec 13, 2017 10:48 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names