Fordmods Logo

fairlane using fuel... 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: fairlane using fuel...
Posted: Mon Aug 14, 2006 8:28 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 1603

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: v6 anniversary accord

Location: kempsey
NSW, Australia

the old girl seems to be using fuel..the trip meter reads 18lt and more around town,and thats not driving hard.im also getting a fuel smell in the cabin..not fumes..fuel..the car is idling a bit rough but is still going well....any ideas???

 

_________________

'WALKER f**k MY WIFE AND ALL I GOT WAS THIS s**t SIGGIE'

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Aug 14, 2006 8:41 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 3097

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 29 images

Ride: VU SS

Location: Ivanhoe
NSW, Australia

You do know it's normal for a car to use fuel right?

Just try the usuals, reset the ECU etc.
Check fuel lines for leaks. Check intake manifold gasket for leaks.
Also maybe try swapping ECU's if can get your hands on one.
Blocked cat? Could be anything...

 

_________________

EF Fairmont now Sold!
Guides: Polishing|Modifications |Manual Conversion

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Aug 14, 2006 10:40 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 756

Joined: 21st Nov 2005

Gallery: 25 images

Ride: 1999 AU futura

Location: griffith
NSW, Australia

Check hose connections on the carbin canister.Should be located in the left hand wheel arch.Have your injectors tested.Check spark plugs and leads and timing.Check coolant sensor.Try reseting the trip computer.Maybe too the fuel smell is that ethonal if you are using just unleaded the smell has gotten more distinctive,which i have noticed.

 

_________________

COMING SOON,XD WITH A TURBO...CLEVO STYLE

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: fairlane using fuel...
Posted: Sat Aug 19, 2006 8:35 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 66

Posts: 2548

Joined: 18th Mar 2006

Ride: EF-XR8chaser

Location: wollongong
NSW, Australia

iam death wrote:
the old girl seems to be using fuel..the trip meter reads 18lt and more around town,and thats not driving hard.im also getting a fuel smell in the cabin..not fumes..fuel..the car is idling a bit rough but is still going well....any ideas???
also vacuum lines,spray carby start around the hard ones

 

_________________

R.I.P HANS HARTMAN

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sat Aug 19, 2006 8:52 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

check ur o2 sensor....check for any vacuum leaks. sparkies might need replacing, check dizzy

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 7:05 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names