Fordmods Logo

Flat spot on EB v8 dual fuel 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: Flat spot on EB v8 dual fuel
Posted: Wed Aug 17, 2011 4:15 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 32

Posts: 41

Joined: 9th Mar 2011

Ride: Ford EB Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hi Fellas,

Im not sure if this should be in the LPG section or in here since its a V8 but Im posting it up so mods feel free to please move it if you like :)

The car is an 91 oct eb v8 efi on dual fuel.

The car has a horrible flat spot from about 2000-2700 rpm and this happens only on gas. It has impco 225 mixer on it. I have currently changed spark plugs, cleaned maf and set tps voltage to .98v.

Is anyone else experiencing this issue ?? The car has done 340,000kms. It has no flat sport on petrol and can go all thru the rev range without issue. It is running only a cat back exhaust and a pod filter which was on the car when i bought it a couple of months ago.

Any help is appreciated

Ray
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Flat spot on EB v8 dual fuel
Posted: Wed Aug 17, 2011 4:45 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 47

Joined: 12th Aug 2011

Ride: FG XR6 Turbo Ute

Location: Deer Park
VIC, Australia

maybe diaphram in mixer?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Flat spot on EB v8 dual fuel
Posted: Wed Aug 17, 2011 5:35 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 32

Posts: 41

Joined: 9th Mar 2011

Ride: Ford EB Fairmont

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hmmm does that mean i have to get it changed or????
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Flat spot on EB v8 dual fuel
Posted: Wed Aug 17, 2011 5:43 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 47

Joined: 12th Aug 2011

Ride: FG XR6 Turbo Ute

Location: Deer Park
VIC, Australia

just check its not torn/collapsed
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Flat spot on EB v8 dual fuel
Posted: Wed Mar 21, 2012 1:32 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 37

Posts: 46

Joined: 17th Oct 2010

Ride: 98 nl Fairlane Giha V8

Location: perth
WA, Australia

This has just happened to me!! Mine wouldn't start on fuel then It did and runs fine use has and it just won't rind dies loses power cool thanks for I for will get back to u if diaphragm is suspect
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 10:21 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names