Fordmods Logo

No cold start!! 


Page 2 of 2 [ 17 posts ] Go to page Previous  1, 2

Posted: Tue Jul 18, 2006 11:48 pm 
Getting Side Ways
User avatar

Age: 39

Posts: 1780

Joined: 31st Jan 2005

Gallery: 10 images

Ride: 07 BF mk2 E-gas wagon + eb 5.0

Power: 174 rwkw

Location: Adelaide
SA, Australia

i reckon its just a tuning thing now. to start it i just give it some throttle while cranking and even though it pops and backfires a bit it will fire up on the first or 2nd attempt. it will then idle reasonably well. the only thing touched is the cold start enrichment. called in to tuner and he went about 10% richer so maybe needs to go a tad more.

if it was the fuel pump relay causing low fuel pressure it wouldn't run well or idle.



eb v8: low loud and fast. just how a v8 should be. i guess the big question is, is it fast enough...

Posted: Tue Jul 18, 2006 11:58 pm 
Technical Contributor
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

it wouldn't rev if the fuel pump wasn't going... if it was turning off, you'd be noticing flat spots every now and then. Or car randomly idling and then dieing. Happened to me also.





Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 17 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Fri Oct 28, 2016 7:47 pm All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names