Fordmods Logo

So I got this noise.... 

 

Page 1 of 1 [ 12 posts ] 

 
 Post subject: So I got this noise....
Posted: Thu Feb 09, 2012 10:50 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 45

Posts: 158

Joined: 30th Jan 2012

Ride: DL LTD

Location: Kallangur
QLD, Australia

ok so DL LTD V8....whenever i go to accelerate soft or hard i get this noise....kina like pfffft maybe a shhhhhhht and it sounds like its coming from the drivers side under the car some where at the back of the engine

it can happen when it drops a gear or even under gentle peddle

Kinda sounds like the vac secondaries on a holley opening up....but im pretty sure it isnt that...of course.

Im pretty sure its coming from the engine or the tranny not diff

Any ideas?

 

_________________

Lets just pretend I give a s**t and leave it at that.....

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: So I got this noise....
Posted: Fri Feb 10, 2012 9:09 am 
EFI Guru
Offline

Age: 52

Posts: 4289

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 28 images

Ride: 351 Vogue,XH 5.0,'17 5.0 Stang

Location: Perth
WA, Australia

Could be a rattling exhaust heat shield?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: So I got this noise....
Posted: Fri Feb 10, 2012 9:45 am 
Stock as a Rock
Offline

Age: 45

Posts: 158

Joined: 30th Jan 2012

Ride: DL LTD

Location: Kallangur
QLD, Australia

nah its more like a squirt of air or maybe suction....nothing like a rattle. Its not overly loud either but pretty damn prominent if you are beside a nature strip or a wall.

 

_________________

Lets just pretend I give a s**t and leave it at that.....

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: So I got this noise....
Posted: Fri Feb 10, 2012 11:02 am 
EFI Guru
Offline

Age: 52

Posts: 4289

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 28 images

Ride: 351 Vogue,XH 5.0,'17 5.0 Stang

Location: Perth
WA, Australia

Yeah ok but sometimes those noises can sound like something they're not. Maybe a leaky vac line or brake booster or PCV line?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: So I got this noise....
Posted: Fri Feb 10, 2012 11:25 am 
Site Admin
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 8831

Joined: 18th Dec 2002

Gallery: 6 images

Ride: AUII V8 LTD

Power: 270 rwkw

Location: Sydney
NSW, Australia

I know the sound he's talking about.. I get it from all my Fords with the 4sp BTR (EB, EF and AU have done it). Maybe when it downshifts from 3rd to 2nd under certain load. Only seems to happen between 1 pair of gears and I've never heard it on any manual equipped cars :)

Sound right?

 

_________________

WAG363: AUII LTD Supercharged 363 Dart Stroker [Supercharged 363 LTD Build]
WAGGIN: 2012 Volkswagen Passat Wagon - V6 4Motion.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: So I got this noise....
Posted: Fri Feb 10, 2012 12:41 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 45

Posts: 158

Joined: 30th Jan 2012

Ride: DL LTD

Location: Kallangur
QLD, Australia

yeah pretty much although im kinda sure it can happen without a downshift (only kinda) will test that theory...but what the hell is it??....there is no vacuum kick down so it cant be that

 

_________________

Lets just pretend I give a s**t and leave it at that.....

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: So I got this noise....
Posted: Sun Feb 12, 2012 12:19 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 64

Posts: 3552

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Power: 482 rwkw

Location: Penrith
NSW, Australia

Check EGR plug at rear of head ???

 

_________________

As in ZOOM 126 edition
331 Dart block,3.25/ 4340 steel crank, Oliver rods,TFS ported track heat heads, TFS track heat inlet Twin SC61 turbo's
Project 1UZ-EF has started.. S475 Turbo 4.0 V8 Mustang Celica.....

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: So I got this noise....
Posted: Mon Feb 13, 2012 12:07 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 45

Posts: 158

Joined: 30th Jan 2012

Ride: DL LTD

Location: Kallangur
QLD, Australia

Cheers guys thnaks for the ideas...although it would appear now that I have said something about it the noise has decided to go away

 

_________________

Lets just pretend I give a s**t and leave it at that.....

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: So I got this noise....
Posted: Mon Feb 13, 2012 8:10 pm 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 33

Joined: 3rd Apr 2010

Ride: 1995 XF ute

Location: Burnie
TAS, Australia

did you notice a smell or steering prob' when this noise occured?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: So I got this noise....
Posted: Mon Feb 13, 2012 8:41 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 250

Joined: 12th Jun 2005

Gallery: 26 images

Ride: BA XR6T, 93 EB XR8, ZJ 351

Location: Nelson Bay
NSW, Australia

I had a noise like that in my old ED on take off and braking, turned out to be part of the muffler had broken away and was sliding back and forth inside the muffler!

 

_________________

93 EB S-XR8 5 SPEED,
EBGT RIMS, AU MAF, AU T/B, BOXED POD, CAI,
ELGT EXTRACTORS & SPRINT EXHAUST

BAXR6T Lowered, Kompact BOV thats all....so far
ZJ 351 Fairlane, a work in "slow" progress

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: So I got this noise....
Posted: Mon Feb 13, 2012 10:12 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 45

Posts: 158

Joined: 30th Jan 2012

Ride: DL LTD

Location: Kallangur
QLD, Australia

Bruizer wrote:
did you notice a smell or steering prob' when this noise occured?


nah didnt feel or smell anything....might have to look into the egr or maybe spray some start ya bastard round the engine bay to see if I can pick up a vacuum leak...mind you it idles as smooth as a baby's bum so im not thinking it could be a vac problem

blueblood wrote:
I had a noise like that in my old ED on take off and braking, turned out to be part of the muffler had broken away and was sliding back and forth inside the muffler!



ahh crap how did you work out thats what it was?

 

_________________

Lets just pretend I give a s**t and leave it at that.....

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: So I got this noise....
Posted: Tue Feb 14, 2012 11:12 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 40

Posts: 250

Joined: 12th Jun 2005

Gallery: 26 images

Ride: BA XR6T, 93 EB XR8, ZJ 351

Location: Nelson Bay
NSW, Australia

blueblood wrote:
I had a noise like that in my old ED on take off and braking, turned out to be part of the muffler had broken away and was sliding back and forth inside the muffler!



ahh crap how did you work out thats what it was?[/quote]

I was trying to shake the exhaust to find a knock and heard it sliding around in the muffler, drove me insane for a few months before that though.

 

_________________

93 EB S-XR8 5 SPEED,
EBGT RIMS, AU MAF, AU T/B, BOXED POD, CAI,
ELGT EXTRACTORS & SPRINT EXHAUST

BAXR6T Lowered, Kompact BOV thats all....so far
ZJ 351 Fairlane, a work in "slow" progress

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 12 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 2:02 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names