Fordmods Logo

running warm 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: running warm
Posted: Tue Nov 18, 2008 6:07 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 28

Posts: 86

Joined: 30th Oct 2007

Gallery: 16 images

Ride: xh

Location: Kingswood
SA, Australia

My engine has lately been running a little warm lately and im not too sure to do any ideas whats wrong or wot i can do?

 

_________________

SL Kingsprings
3" mounting blocks at the rear
full 2.5"4 exhasut with pacemaker 4490 headers.
soundstream screen
6" pionner speakers
12" slim line sub

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 18, 2008 7:44 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 6467

Joined: 18th Dec 2006

Ride: 93 ED sedan

Power: 161 rwkw

Location: Rockhampton
QLD, Australia

Check for coolant leaks.....put in some radiator flush, and new coolant, plus a new t'stat.
Check for seeds/grass between A/C condencer and radiator too.

 

_________________

http://youtu.be/jJTh9F3Vgg0

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Nov 18, 2008 9:12 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 756

Joined: 21st Nov 2005

Gallery: 25 images

Ride: 1999 AU futura

Location: griffith
NSW, Australia

check cooling system,does it have coolant???
replace the thermostat
flush the cooling system (reverse flush)
Check the front of the radiator to make sure it isnt blocked,if it is use the garden hose to help loosen and free some of the debre in the fins.Do not use a high pressure hose because you will bend the cooling fins in the radiator.
Also check the tune of your car,like the timing might be out.
Also check the aut oil if it is an auto it might be slipping
Also if its manual could have a slipping clutch

 

_________________

COMING SOON,XD WITH A TURBO...CLEVO STYLE

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Nov 19, 2008 6:20 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 28

Posts: 86

Joined: 30th Oct 2007

Gallery: 16 images

Ride: xh

Location: Kingswood
SA, Australia

you can just smell that the engine has been running hot. even if you drive it like a grandma. but it dnt show up on the guage... n yes there is coolant in the car. mayb sumthuin is slippin...im gonna have to get it serviced before i loose my license...:(

 

_________________

SL Kingsprings
3" mounting blocks at the rear
full 2.5"4 exhasut with pacemaker 4490 headers.
soundstream screen
6" pionner speakers
12" slim line sub

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Nov 20, 2008 7:57 pm 
Parts Gopher
Offline

Age: 43

Posts: 97

Joined: 4th Aug 2008

Ride: XC GXL

Location: perth
WA, Australia

Blocked radiator. Make sure the fans work. Itll be a relay if they dont.

 

_________________

XC GXL 5.8: 14.1 @ 99MPH. Thank you to Jimbos alchoholic uncle for the short motor. It goes alright now mate.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu Dec 14, 2017 5:58 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names