Fordmods Logo

XF GHIA king revving @ idle & accelerating by itself 

 

Page 2 of 2 [ 27 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Wed May 24, 2006 10:36 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 79

Posts: 1233

Joined: 7th Apr 2005

Gallery: 7 images

Ride: GTHO PH 1 EF ex chaser

Location: Willow vale, GOLD COAST
QLD, Australia

As you said disconnect cruise cable and see what happens :roll: :lol:

 

_________________

Rotten Old Revhead!!! XW GTHO + EF ex cop car (exractors 2.5 cat back zorst !6" Simmons K&N +airbox mods Lowered with Bilstein shocks+Whiteline Bars NEXT THING Swap HO for GTP or Ferrari!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 24, 2006 1:40 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 1249

Joined: 5th Nov 2004

Ride: Falcon

Location: Melbourne
VIC, Australia

My new focus cruise control works from 40+ perfect for those school zones :D.

 

_________________

I couldnt fix your brakes so I made your horn louder
Image

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Opinion
Posted: Wed May 24, 2006 3:43 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 29

Posts: 32

Joined: 25th Nov 2005

Ride: '66 XR and "83 XE

Location: Perth
WA, Australia

This is just my experience but...
We had an EA on LPG that did that... It would rev up and down at idle, and you could see the acellerator pedal move up and down by itself... It had a brand new accellerator cable, so i doubt it's that, and also it never had cruise control, so i'd rule that out.
The thing in common is LPG. Maybe it could be the electronic box that controls the LPG, maybe it has an economy control or rev control that has gone a little hay-wire... It didnt always do it, just sometimes, didnt seem to be any pattern either.

 

_________________

WTH???

Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun May 28, 2006 12:23 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 27

Posts: 1092

Joined: 14th Mar 2006

Ride: 2009 FG XR6 turbo project

Location: perth
WA, Australia

"xf_man" with an xe?

at 28, shouldnt u be way past talking about the boogyman? or do u still sleep with a night light :)
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon May 29, 2006 8:57 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 831

Joined: 9th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: BA XR8 & 06 4x4 Bravo

Location: Pakenham
VIC, Australia

Disconnected the Cruise Control & all is well now, except the Guages don't work now - next weekend ;)

 

_________________

Image
'04 BA XR8
Winter White, 5 Speed Manual, Sports Leather, Premium Sound, 2 1/2" Cat Back Exh - no rear Mufflers, Lowered SL/SSL, 20's, Underdrives, BF Typhoon Rear Spoiler, GT Steering Wheel, etc.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 30, 2006 6:28 pm 
Tyre Shredder
Offline

Age: 32

Posts: 384

Joined: 26th Jun 2005

Ride: 1984 FD LTD

Location: Mackay
QLD, Australia

cheersdude wrote:
Disconnected the Cruise Control & all is well now, except the Guages don't work now - next weekend ;)


the guages dont work after you disconected the cruise control? that sounds a lil.. werid to say the least...

what did you unplug / disconect?

xcabbie - yeah XF efi do have ISC - the XE/ZK has it too IIRC..

 

_________________

Member Of "Team LWB"
FD: My Current Project

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... age029.jpg

ZL: A Work In Progress - that went to the tip!

http://img.photobucket.com/albums/v146/ ... maller.jpg

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 31, 2006 1:55 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 79

Posts: 1233

Joined: 7th Apr 2005

Gallery: 7 images

Ride: GTHO PH 1 EF ex chaser

Location: Willow vale, GOLD COAST
QLD, Australia

zk wrote:
cheersdude wrote:
Disconnected the Cruise Control & all is well now, except the Guages don't work now - next weekend ;)


the guages dont work after you disconected the cruise control? that sounds a lil.. werid to say the least...

what did you unplug / disconect?

xcabbie - yeah XF efi do have ISC - the XE/ZK has it too IIRC..

Probably pulled one too many fuses :P

 

_________________

Rotten Old Revhead!!! XW GTHO + EF ex cop car (exractors 2.5 cat back zorst !6" Simmons K&N +airbox mods Lowered with Bilstein shocks+Whiteline Bars NEXT THING Swap HO for GTP or Ferrari!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 31, 2006 5:50 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 831

Joined: 9th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: BA XR8 & 06 4x4 Bravo

Location: Pakenham
VIC, Australia

zk wrote:
cheersdude wrote:
Disconnected the Cruise Control & all is well now, except the Guages don't work now - next weekend ;)


the guages dont work after you disconected the cruise control? that sounds a lil.. werid to say the least...

what did you unplug / disconect?


I unplugged the wire on the Cruise Control Accuator...
I'm pretty sure the guages weren't working when I fired it up when the Cruise was playing up.. The guy who had it before me has made a mess of the wiring..

 

_________________

Image
'04 BA XR8
Winter White, 5 Speed Manual, Sports Leather, Premium Sound, 2 1/2" Cat Back Exh - no rear Mufflers, Lowered SL/SSL, 20's, Underdrives, BF Typhoon Rear Spoiler, GT Steering Wheel, etc.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 31, 2006 5:51 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 831

Joined: 9th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: BA XR8 & 06 4x4 Bravo

Location: Pakenham
VIC, Australia

GTBob wrote:
Probably pulled one too many fuses :P

I didn't unplug any Fuses.. :roll:

 

_________________

Image
'04 BA XR8
Winter White, 5 Speed Manual, Sports Leather, Premium Sound, 2 1/2" Cat Back Exh - no rear Mufflers, Lowered SL/SSL, 20's, Underdrives, BF Typhoon Rear Spoiler, GT Steering Wheel, etc.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 05, 2006 7:13 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 33

Posts: 2

Joined: 11th Nov 2004

Ride: vr clubsport

Location: melb
VIC, Australia

cheersdude wrote:
zk wrote:
cheersdude wrote:
Disconnected the Cruise Control & all is well now, except the Guages don't work now - next weekend ;)


the guages dont work after you disconected the cruise control? that sounds a lil.. werid to say the least...

what did you unplug / disconect?


I unplugged the wire on the Cruise Control Accuator...
I'm pretty sure the guages weren't working when I fired it up when the Cruise was playing up.. The guy who had it before me has made a mess of the wiring..


Hey dude, simon here... the guy you bought the car off!!!
good to hear the old girl is still going, i dream of her at night....
haha

the problem with the gauges may be a blue wire that's hooked up to the batt... from memory, i don't know what it's for but it caused some wierd s**t with the gauges i think temp was reading full and some other funny stuff was going on....

 

_________________

the user previusly known as ajax_666

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 05, 2006 8:08 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 831

Joined: 9th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: BA XR8 & 06 4x4 Bravo

Location: Pakenham
VIC, Australia

vrclubbie wrote:
Hey dude, simon here... the guy you bought the car off!!!
good to hear the old girl is still going, i dream of her at night....
haha

the problem with the gauges may be a blue wire that's hooked up to the batt... from memory, i don't know what it's for but it caused some wierd s**t with the gauges i think temp was reading full and some other funny stuff was going on....


Hey Simon, how have you been? Yep the old girl's still going strong.. She gets driven 150kms every day :).. All I've done to it since I've had it is put some lower Spring's in the front & a Pioneer Stereo.. Gave her a polish yesterday & she came up a treat, totally different colour now!

I was thinking it must of been one of those wire's hooked up to the battery, I thought they all come off it, but mustn't of.. I'll give it a go..

Thats exactly what it's doing, the temp works for a few mins then goes to full & the dash flash's when ya got an indicator on & ya foot on the brake, weird..

Only other problem shes got is the speedo sometimes doesn't work, but that been playing up for a few months now..

Cheers..

 

_________________

Image
'04 BA XR8
Winter White, 5 Speed Manual, Sports Leather, Premium Sound, 2 1/2" Cat Back Exh - no rear Mufflers, Lowered SL/SSL, 20's, Underdrives, BF Typhoon Rear Spoiler, GT Steering Wheel, etc.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 05, 2006 9:08 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 831

Joined: 9th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: BA XR8 & 06 4x4 Bravo

Location: Pakenham
VIC, Australia

vrclubbie wrote:
the problem with the gauges may be a blue wire that's hooked up to the batt... from memory

I disconnected it & the car won't start... The rest of the wires (8 of them) are black, so I'll go through them one by one & nut it out..

Thanks for ya help Simon, I panicked when I first fired her up & it said it had no Oil Pressure!

 

_________________

Image
'04 BA XR8
Winter White, 5 Speed Manual, Sports Leather, Premium Sound, 2 1/2" Cat Back Exh - no rear Mufflers, Lowered SL/SSL, 20's, Underdrives, BF Typhoon Rear Spoiler, GT Steering Wheel, etc.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 12:29 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names