Fordmods Logo

Xh Xr6 V8 conversion 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: Xh Xr6 V8 conversion
Posted: Sun Aug 17, 2014 4:44 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 24

Posts: 3

Joined: 1st Jan 2014

Location: Central West
NSW, Australia

Hi everyone i'm new here and seeking a bit of advice on a little project of mine. I'm looking at doing a V8 conversion on my 98 Xh xr6. I've got an Au 220kw motor with heads and a cam that I would like to swap into the ute. I have the following questions

What would be the best/cheapest/easiest To use the Au harness and ECU and adapt the harness to run the dash ?? Or source an el V8 harness and Computer and use that ??
Also what other parts will I need to do the job ??

Thanks for any help
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Xh Xr6 V8 conversion
Posted: Sun Aug 17, 2014 5:05 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Did you get the gearbox with the V8?

If you try and source an EL V8 wiring loom with ECU, you will need to get computor for the gearbox as well unless you are going mnual.

Other option is like you said, use the AU Loom and ECU. You will also need the AU BCM and ignition barrel if using the AUIII ECU/BCM.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Xh Xr6 V8 conversion
Posted: Sun Aug 17, 2014 6:08 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 24

Posts: 3

Joined: 1st Jan 2014

Location: Central West
NSW, Australia

SWC wrote:
Did you get the gearbox with the V8?

If you try and source an EL V8 wiring loom with ECU, you will need to get computor for the gearbox as well unless you are going mnual.

Other option is like you said, use the AU Loom and ECU. You will also need the AU BCM and ignition barrel if using the AUIII ECU/BCM.


The car is already a manual and will stay that way I've got a manual trans as well. Is it possible to use the Au ECU and keep using the Xh BCM ?? I have a J3 chip for the ECU so the immobiliser shouldn't be an issue.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Xh Xr6 V8 conversion
Posted: Sun Aug 17, 2014 6:22 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 41

Posts: 4629

Joined: 23rd Nov 2006

Gallery: 4 images

Ride: 5.0 AU's and 5.0 Maverick

Power: 139 rwkw

Location: Sydney West
NSW, Australia

The 6 cylinder gearbox will not fit the V8 and V8 manual conversions are as rare as rocking horse s**t.

 

_________________

xr6turnip wrote:
More people paid for a ride in a VT commodore then an AU Falcon so the VT is superior.
Based on that fact my Mum is the best around!

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Xh Xr6 V8 conversion
Posted: Sun Aug 17, 2014 6:35 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

Lorenz193 wrote:
SWC wrote:
Did you get the gearbox with the V8?

If you try and source an EL V8 wiring loom with ECU, you will need to get computor for the gearbox as well unless you are going mnual.

Other option is like you said, use the AU Loom and ECU. You will also need the AU BCM and ignition barrel if using the AUIII ECU/BCM.


The car is already a manual and will stay that way I've got a manual trans as well. Is it possible to use the Au ECU and keep using the Xh BCM ?? I have a J3 chip for the ECU so the immobiliser shouldn't be an issue.


What is the AU ECU out of?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Xh Xr6 V8 conversion
Posted: Sun Aug 17, 2014 7:46 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 24

Posts: 3

Joined: 1st Jan 2014

Location: Central West
NSW, Australia

Matt_jew wrote:
The 6 cylinder gearbox will not fit the V8 and V8 manual conversions are as rare as rocking horse s**t.


I know that I've got a v8 box

SWC wrote:
Lorenz193 wrote:
SWC wrote:
Did you get the gearbox with the V8?

If you try and source an EL V8 wiring loom with ECU, you will need to get computor for the gearbox as well unless you are going mnual.

Other option is like you said, use the AU Loom and ECU. You will also need the AU BCM and ignition barrel if using the AUIII ECU/BCM.


The car is already a manual and will stay that way I've got a manual trans as well. Is it possible to use the Au ECU and keep using the Xh BCM ?? I have a J3 chip for the ECU so the immobiliser shouldn't be an issue.


What is the AU ECU out of?


The ECU i'm pretty sure is out of an Au1 not sure what model but. It was running fine in the Series 3 xr8 before removed. The original computer had to be replace due to a fault with the injector drivers. Everything in the car ran fine with the J3 chip connected.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 3:12 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names