Fordmods Logo

washer bottle motor not working 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: washer bottle motor not working
Posted: Tue Apr 08, 2008 2:28 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 53

Posts: 487

Joined: 8th Apr 2006

Ride: ba xls ute

Location: tweed heads
NSW, Australia

i have got a ef futura and the windscreen washer motor stopped working i checked the motor and it works . i got the manual out and by the wireing diagram the bcm runs it. has any one else had this problem in a futura ?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Apr 08, 2008 10:58 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 2282

Joined: 14th Jan 2005

Gallery: 8 images

Ride: ED Fairmont Ghia & EF XR8

Location: Melbourne
VIC, Australia

ive never come across this, but it could be the combo switch playing up.

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 23, 2008 11:56 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 45

Posts: 14

Joined: 23rd May 2008

Location: emerald
QLD, Australia

one have you got power down to motor and two what is a bcm or do you mean bem
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: washer bottle motor not working
Posted: Fri Apr 10, 2009 12:14 am 
Fordmods Newbie
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 10

Joined: 30th Mar 2009

Ride: Ford 96 EL Falcon GLi Wagon

Location: Sydney
NSW, Australia

Hey,

its not realy relevant what you want to call it.

The bcm (body control module) or bem (body electronics module),
same thing. My mechanic calls it a BEM, my local wreckers call it a BCM.

What do you mean the motor is not working,
first you said its not working, then said it is ???

If you mean it appears to be working, but is not squirting ya windscreen,
Just blow ait through the line and see it theres a blockage,
if not, then go pickup a new washer bottle pump motor from your local auto shop (around AUD $14 from memory).

I had something similar with my last ford, motor seem to be working, could hear it if you were near it, but wasn't squirting. Changed washer bottle motor, was all good.

Hope this help.
:)
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: washer bottle motor not working
Posted: Mon May 04, 2009 10:14 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 51

Posts: 9

Joined: 2nd May 2009

Ride: Falcon EL 1998

Location: Geelong
VIC, Australia

Bazz, this is what I'd be checking. I had a similar problem myself and spend quit a bit of time trying to get to the bottom of it. When I tell you how to fix it you will laugh because is so simple ( well it was in my case anyway)

Remove the pickup strainer from the water bottle and clean it. It gets a slimy s**t film over it and reduces/stops flow. I think it just builds up over time and we are all sometimes guilty of putting to much soap in the bottle which doesn't help.
I cant promise that this is your problem but its worked for me and if the motor is working (as you say) then one needs to use a process of elimination, so its a good starting point.

Let me know how you go.
Billy
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: washer bottle motor not working
Posted: Thu May 14, 2009 9:38 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 53

Posts: 487

Joined: 8th Apr 2006

Ride: ba xls ute

Location: tweed heads
NSW, Australia

that was the prob works fine now. thanks
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 10:05 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names