Fordmods Logo

auto not shifting at high rpms(now with vid) 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: auto not shifting at high rpms(now with vid)
Posted: Tue May 20, 2008 7:52 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 1221

Joined: 11th Nov 2007

Ride: f6 rspec

Location: Sydney
NSW, Australia

Hey guys, for some reason when i floor it in my el i6 futura, it does not like shifter into second gear at 4500+rpm..it will just keep reving to the limiter until u let go of the pedal slightly..

this annoys me because when letting go of the accelerator pedal to let it shift, then flooring it once its changed gears it wants to go back to first.. :evil:

anyone know why this is happening

it had a full service last week (transmission that is) and replaced the s-5 and s1? solenoid.

doesn't really worry me as it is getting a new motor in 2 months with a t5 conversion but i want to race it before then to get some before and after times. obviously can't race if it refuses to shift at high rpm..

Last edited by FORDom on Wed May 21, 2008 10:26 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 20, 2008 9:21 pm 
Parts Gopher
Offline

Posts: 57

Joined: 10th May 2007

Location: melbourne
VIC, Australia

I'm still experiencing this sometimes, i put it down to a bad tune, just ease on the throttle and you'll maintain traction a whole lot better :D
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 21, 2008 10:25 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 1221

Joined: 11th Nov 2007

Ride: f6 rspec

Location: Sydney
NSW, Australia

here an example video..its getting very annoying now

Image
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 21, 2008 10:29 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 1221

Joined: 11th Nov 2007

Ride: f6 rspec

Location: Sydney
NSW, Australia

thats foot flat, seems to take its time to gain the revs (does yours do the same?)

i lifted my foot off slightly to let it shift, then flattened it again after it shifted, and it shifted back to first

could it be shifting to third and thats why its bogging down?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed May 21, 2008 10:37 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 993

Joined: 26th Sep 2007

Gallery: 4 images

Ride: EL Fairmont Ghia

Location: Brisbane
QLD, Australia

Sounds like its got the wrong computer. wrong gear ratio, i had that in mine but it learnt after awhile....it would bash the limiter a few times 1st 2 second and same 2nd to 3rd.

 

_________________

ED Fairmont Barra 190rwkw 4.10 Gears 3500 Stall 1/4 to come

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu May 22, 2008 11:07 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 1221

Joined: 11th Nov 2007

Ride: f6 rspec

Location: Sydney
NSW, Australia

well it seems i don't have a 2nd gear? :evil: wtf?

I put it in 2nd and it only stays in 1st..if i put it to 2nd from 3rd it does nothing..

thats why its been bogging down after first gear.. f**k what a hassle..

ohwell looks like i will have to be patient while before the t5 goes in
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 23, 2008 12:41 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 993

Joined: 26th Sep 2007

Gallery: 4 images

Ride: EL Fairmont Ghia

Location: Brisbane
QLD, Australia

ahhh lovely f**k auto.

 

_________________

ED Fairmont Barra 190rwkw 4.10 Gears 3500 Stall 1/4 to come

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri May 23, 2008 12:53 am 
Stock as a Rock
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 150

Joined: 10th Mar 2008

Ride: ED EF and AU V8s

Location: Perth
WA, Australia

My AU v8 has the same prob but only does it from 2nd to 3rd. I dought it would be a computer fault, cause i tried my other AU ECU witch has addaptive shift in it, still does the same, soo expecting soloinoids or maybe even bands???, but hope not.

can any one else shed some more light on the subject??

 

_________________

Too many cars atm

ED sprint
EF Fairmont V8
AU ghia V8

Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Jun 03, 2008 8:30 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 32

Posts: 3

Joined: 3rd Jun 2008

Ride: Falcon El

Location: Hobart
TAS, Australia

yea my falcon does this too? when in first and change to second it doesnt register, just revs 1st out, but if i change from 1st to 3rd its fine? and drop from 3rd to second its dodge? any ideas? also driving in drive works fine going through the gears???

 

_________________

C.O.B. [Circle of Bosses]

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 19, 2017 3:47 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names