Fordmods Logo

ba gtp transmission problems 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: ba gtp transmission problems
Posted: Mon Feb 18, 2013 6:46 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 30

Posts: 15

Joined: 5th Jul 2012

Ride: ford

Location: adelaide
SA, Australia

have a ba gtp when i start it up and put it in drive it makes a weird noise sounds like torque converter not sure car sits most of the time hardly driven i know it has a problem on start up with timing cog until it gets oil but its the trans that makes the noise
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba gtp transmission problems
Posted: Mon Feb 18, 2013 8:39 pm 
NSW Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 7331

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: TE50

Location: ɹǝpun uʍop
NSW, Australia

How long for? it could also be the starter not retracting quickly enough and dragging itself off the ring gear. If not.

Whe/if was the box last serviced. BA should be 4 speed. get it serviced or take it to a specialist. My box did a similar thing, then I lost 1st and reverse, the planetary gear was rooted and its used for both 1st and reverse.

But, it sounds like its time to go to a trans specialist and get them to diagnose correctly.

 

_________________

Image

I have a car.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba gtp transmission problems
Posted: Mon Feb 18, 2013 9:00 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 30

Posts: 15

Joined: 5th Jul 2012

Ride: ford

Location: adelaide
SA, Australia

been sitting for 2 years started and moved every 6 months i don't think its starter as when i start car i leave it for a bit to warm up and run the fluids but as soon as it hits r it makes a noise like the torque converter grabin after warm up it sorta seems ok no noise but i know its not so won't drive it an its a 4 speed auto v8 gtp falcon
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: ba gtp transmission problems
Posted: Mon Feb 18, 2013 9:43 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

mikeyeb87 wrote:
It has been sitting for 2 years. Started and moved every 6 months. I don't think it's the starter, as when I start car I leave it for a bit to warm up and run the fluids but as soon as it hits Reverse, it makes a noise like the torque converter grabing. After warm up it sort of seems ok, no noise. But i know it's not as it won't drive. It's a 4 speed auto GTP.


Isn't that easier to understand.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Dec 16, 2017 7:22 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names