Fordmods Logo

Ba Turbo Auto To Manual Conversion 

 

Page 2 of 2 [ 19 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
 Post subject: Re: Ba Turbo Auto To Manual Conversion
Posted: Fri Dec 04, 2009 3:07 pm 
Stock as a Rock
Offline

Age: 25

Posts: 196

Joined: 11th May 2008

Location: Mt Barker
SA, Australia

Doesn't flash tuning override most things?
I was talking to the guy in G1 S.A state drifting who runs a BA Barra turbo. He runs a BA mk1 ECU thats been flash tuned to over ride the sercurity, cooling and auto trans controls.

I may be wrong though so correct me if Im wrong.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Ba Turbo Auto To Manual Conversion
Posted: Fri Dec 04, 2009 3:13 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 33

Posts: 3406

Joined: 7th Feb 2005

Ride: AU2 Ute

Location: melbourne
VIC, Australia

Thats right.

Same as mine minus the cooling.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Ba Turbo Auto To Manual Conversion
Posted: Sat Dec 05, 2009 12:52 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 31

Posts: 1679

Joined: 9th Jul 2005

Gallery: 8 images

Ride: BA XR6 TURBO

Location: Newcastle
NSW, Australia

yep exactly right a flash tune takes the tune that is currently on ur car, in my case a ba mk1 AUTO xr6 turbo and would place that tune on the box leaving the car without a tune, it then replaces it with whatever is on it, such as a bf mk11 MANUAL xr6 turbo. The car thinks it is whatever the tune says it is
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Ba Turbo Auto To Manual Conversion
Posted: Fri Jan 22, 2016 8:36 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 44

Posts: 3440

Joined: 23rd Dec 2007

Gallery: 32 images

Ride: BA XR6T (mix of BA, BF and FG)

Location: Perth
WA, Australia

eb_guy888 wrote:
yep exactly right a flash tune takes the tune that is currently on ur car, in my case a ba mk1 AUTO xr6 turbo and would place that tune on the box leaving the car without a tune, it then replaces it with whatever is on it, such as a bf mk11 MANUAL xr6 turbo. The car thinks it is whatever the tune says it is


I know this is a very old post, but I figured I'd correct this. The BA ECU/PCM is a black oak PCM.. the BF is a Silver Oak. The BA has 1.4mb slow rom, and the BF 1mb fast rom..

long story short you cannot put a BF tune on a BA PCM.

You can trick the IDS software into putting a BA manual tune on an auto PCM and you can do the same with BF auto and manual tune.. but you can't put BA on BF or vice versa.


cheers

Frank
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Mar 25, 2017 4:59 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names