Fordmods Logo

BF 6 speed auto..... 1st problems with the bf today - 30 000 

 

Page 2 of 2 [ 23 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
Posted: Wed Apr 02, 2008 8:46 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 512

Joined: 7th Mar 2006

Ride: Falcon GLI

Location: Perth
WA, Australia

been to welshpool this morning... fine getting there. car cranked fine after being parked on the road all night...

then from welshpool all round perth.. and back home tonight. working great again :D
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 02, 2008 9:07 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 29

Posts: 302

Joined: 5th Sep 2007

Gallery: 1 images

Ride: 09 FG XR6

Power: 208 rwkw

Location: Wallerawang
NSW, Australia

if u bring it into ford ask them to do a tcm update the TCM is like a seperate computer to control the zf box and the ids will pick up on any codes that it would throw up so u should be fine

 

_________________

2 FOR TURNING & 2 FOR BURNING

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Apr 02, 2008 9:25 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 512

Joined: 7th Mar 2006

Ride: Falcon GLI

Location: Perth
WA, Australia

for now just waiting to see if the battery change has elimintaed the problem.. it seems to have. but if i get 1 more problem related to this i will have the ford roadside assistance deal with it ...

if no problems now the new battery is in i will mention it on nxt service :)
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 03, 2008 1:07 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2517

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: LS3 VF

Location: Bunbury
WA, Australia

its quite likely a battery related issue.
What happens is as the car starts if the battery voltage drops below a preset amount (i **think** its 8volts) it goes into limp mode on the transmission to protect itself from solenoids which may not function correctly at that voltage.
Of course once the alternator is up and going and the starter motor load is gone it will be back up at 12-14 volts and everything would work fine, but it stays in limp mode for that key cycle "just in case".
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 03, 2008 1:17 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 512

Joined: 7th Mar 2006

Ride: Falcon GLI

Location: Perth
WA, Australia

yer it was fine after it had a limp home then re start at home......

then nxt day wouldnt start mid day. my guess is the battery just wasnt holding its charge... alot of our family members and friends bas were like that from factory. as a rule we usually change them after they drive out off the dealer. didnt with the bf. thanx for clearing that up xpression :). if it happens again ill tow it down to u guys and u can sort it out. i know ur a salesman but surely u must know some of the mechanics on the yard and be able to say 'hey i want u to take care of this car'

i feel park ford dont give 2 hoots. it is owned by john hughes :(. he bought it like 5 days after the car was ordered. imo he should stick with his crappy hyundais and leave the ford dealers alone
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 03, 2008 2:15 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Age: 32

Posts: 2517

Joined: 7th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: LS3 VF

Location: Bunbury
WA, Australia

lol agreed with the park ford bit.
Im actually a qualified mechanic who until recently worked in the workshop.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 03, 2008 2:41 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 704

Joined: 19th May 2006

Gallery: 1 images

Ride: 2003 BA XT

Power: 141 rwkw

Location: Perth
WA, Australia

I wouldn't risk it, take it to ford, it's not going to cost you anything.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 03, 2008 4:30 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 37

Posts: 512

Joined: 7th Mar 2006

Ride: Falcon GLI

Location: Perth
WA, Australia

xpressions works for ford..

im surprised at the overall condition of the car. red paint hasnt faided much at all considering its garaged like 3 nights a week due to my grandmother racing home to get her 92 barina in. bonnet could use a cut an polish but tahts about it :P

the paint on the bonnet is the only thing i can complain about. i hear people having probelms at like 5000km with diff clunnks and wat not. mines been t-boned (repaired phew) still no clunks or rattles in it :) goes to show if u look after ur car and have it serviced regularly it makes all the difference.

my mums commodore and brothers ef go to some dodgy place 2 blocks over.

the transmission in the ef is screwed (drops gear when it likes) and the commdore rattles and shakes and comes home with 100 new chips in it.

would only ever take the xr to ford
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 23 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 6:45 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names