Fordmods Logo

Does your diff have a neutral function? 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: Does your diff have a neutral function?
Posted: Mon Jul 18, 2005 2:54 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

Ive developed an all new problem, and its getting worse... sometimes I stick it in 1st of reverse, and the speed goes up as I accelerate (really funny when I do this in 5th), the revs steady, car not moving... strange noise from diff... and then it either just bites in (not good at 5000RPM), or it just doesn't go.. restart car, whatever. I had to take off in 3rd a couple of times... and if that fails... 5th. if that fails... hazzards and try random things.

Whats wearing? and needs replacing? pinion and crown wheel?

I should also mention that my diff isn't an LSD, but does turn both wheels at the same time(no matter what). :roll:


Cheers

 

_________________

;++JustForDimSim++;

Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jul 18, 2005 2:56 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 732

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: LTDHO

Location: South eastern
VIC, Australia

You are the proud owner of stripped diff gears.

Time for upgrade! :)
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jul 18, 2005 2:58 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 36

Posts: 8655

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 37 images

Ride: V8 EF Futura

Location: Adelaide CBD
SA, Australia

*4.9 EF looks at justfordima's avatar and link.. then nods in agreement with LTDHO*

 

_________________

I promise..... I will never die.

Fordmods Administration Group MINOR PUNKED

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jul 18, 2005 3:03 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

lol. oh well, out with the 3.27 and in with some... um... yeah, Ill think of something... Didn't screw anything else up, rephrase that... couldn't screw anything else up? couldve I? not much else moving in there :lol:


Cheers

 

_________________

;++JustForDimSim++;

Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jul 18, 2005 3:31 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 1040

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 5 images

Ride: EA Fairmont Ghia

Location: Melbourne
VIC, Australia

You have a manual so not really, if you had an auto could have been the gearbox.

 

_________________

Full working BA Shifter now upgraded to BF Shifter.
BA headlight inserts in my EA headlights.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jul 18, 2005 3:33 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

cool.. Ill go find me a skyline or pintara or whatever...

Cheers

 

_________________

;++JustForDimSim++;

Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jul 18, 2005 3:41 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 3277

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 36 images

Ride: Ronald Mcdonald Mobile

Location: Sydney
NSW, Australia

3.7s here we come aye?

 

_________________

Gooooone - Eb2 Coon - 143RWKW
Now - Mazda MX5 with HKS Supercharger 190RWKW
Crescent Motorsport Liverpool - 9600 6229

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jul 18, 2005 3:43 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

lol... looks like it. that would be nice for my times... and I just sorted my flat spotting and power loss issues... lol, one thing after another.. oh well.


Cheers

 

_________________

;++JustForDimSim++;

Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jul 25, 2005 4:08 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

ended up been broken pins in the centre.. well, they were more... how should I put it... processed..lol. So stuck 4.11's in... new problems but stuck that in the other thread. Thanks for the input guys!

Cheers

 

_________________

;++JustForDimSim++;

Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 4:13 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names