Fordmods Logo

EF auto box problems 

 

Page 1 of 1 [ 6 posts ] 

 
 Post subject: EF auto box problems
Posted: Mon Jun 13, 2005 3:34 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 1680

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: 220kw 1600 Datto

Location: Scaaabz
WA, Australia

posting for a friend...


EF, 4 spd auto
While in "D"rive while under slight accel, and a cruise it drops out of gear. kinda feels like its falling intop "N"etural...?

HELP!

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 13, 2005 6:14 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 5924

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Ford FPV FG F6 310

Power: 149 rwkw

Location: Brisbane
QLD, Australia

maybe shifter alignment?
what does it do when you shift it down to 3? or 2?

 

_________________

NEW RIDE - FPV FG F6 6spd Auto. 12.26@114MPH, 1.88 60FT on Cheapy Tyres with 38PSI - Stock except K&N filter!

R.I.P. BF XR6 Turbo - You will not be forgotten :( 12.06@120MPH

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 13, 2005 7:20 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 625

Joined: 6th Nov 2004

Ride: R32 GTR

Location: Brackistan
VIC, Australia

The usual

Check fluid level and color

Has it been serviced recently? Did some genius put Dex3 in there instead of TQ95?

If so, try half a bottle of auto tranny conditioner

Failing that and the white mode switch on the side of the box is OK, odds are you're up for the usual that you wont want to know about.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 13, 2005 8:13 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 1680

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 1 images

Ride: 220kw 1600 Datto

Location: Scaaabz
WA, Australia

white mode switch???

wtf iz dat?

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 13, 2005 10:48 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 39

Posts: 1434

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 15 images

Ride: ALTED XR6 - ALTED EA - EF TAXI

Location: Sunshine Coast QLD
QLD, Australia

SVO XR6 wrote:
white mode switch???

wtf iz dat?


inhibitor swtch, on the side of the gearbox
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 15, 2005 1:16 am 
Parts Gopher
Offline

Age: 45

Posts: 52

Joined: 16th Nov 2004

Ride: 87 XF Ghia

Location: Perth
WA, Australia

I have a mate that had a box of neutrals in his EF, and it was fixed by replacing the wiring loom inside the gearbox.

Don't know exactly what was wrong with the loom though.

Mike
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 6 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 10:21 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names