Fordmods Logo

Fitting a 4 Speed Automatic Transmission 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: Fitting a 4 Speed Automatic Transmission
Posted: Thu Jan 25, 2007 7:50 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 2

Joined: 25th Jan 2007

Location: melbourne
VIC, Australia

Hi All I have a XP 302 sedan and would like to fit a 4speed Auto.
Has anyone carried out this mod?

I would appreciate any assistance it would save me a lot of time and effort.

Thank you

Carmelo
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 25, 2007 9:02 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 33

Posts: 6746

Joined: 13th Mar 2006

Gallery: 10 images

Ride: NCII Fairlane

Location: Bathurst
NSW, Australia

the 4 speed is elec controlled unless you can score a pre elec 4 speed

 

_________________

R.I.P Tobias my son.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 25, 2007 9:04 pm 
Smokin em up
Offline
User avatar

Age: 43

Posts: 212

Joined: 5th Nov 2006

Gallery: 8 images

Ride: 93 ED

Location: WAGGA WAGGA
NSW, Australia

Very hard job to do as the 4 speed auto is computer controlled. It can be done if you had a windsor 302 and you knew a very good auto electrician then there is the cost involved. It might be a better option to go with a 5 speed as there is only the speedo to worry about and I think Castlemaine Rod Shop might have a speedo unit to adapt from the electric speedo drive to the manual drive.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 25, 2007 9:22 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 6467

Joined: 18th Dec 2006

Ride: 93 ED sedan

Power: 161 rwkw

Location: Rockhampton
QLD, Australia

There is a 4sp auto that will fit to a 302 Clevo, its an AOD. We didn't get them here in Aust. Its also non-electronic. A mate of mine has one, and was going to fit it into his 37 Nash hotrod, but he has since scored an AU II tickford V8 & auto to put in it.

 

_________________

http://youtu.be/jJTh9F3Vgg0

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 25, 2007 10:38 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 2

Joined: 25th Jan 2007

Location: melbourne
VIC, Australia

Thanks I can get a 4 speed btr autotrans with computer etc I just need to know if anyone has done the job and will it fit without cutting floor pan etc.
the electricals are not a problem. by the way I am running a 302 winsor and a c4 at the moment.

Thanks
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Tue Dec 12, 2017 5:44 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names