Fordmods Logo

NA Fairlane auto just slipped like it went to neutral?? 

 

Page 2 of 2 [ 17 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
 Post subject: Re: NA Fairlane auto just slipped like it went to neutral??
Posted: Wed Sep 03, 2014 6:30 pm 
Technical Contributor
Offline

Age: 60

Posts: 6817

Joined: 22nd Jun 2005

Gallery: 8 images

Ride: EF Fairmont

Location: Campbelltown
NSW, Australia

tearlejc wrote:
SWC wrote:
tearlejc wrote:
heybro86 wrote:
There is a white switch on the passenger side of the gearbox with 2 connectors, that switch could also be causing that problem


Really??? tell me more! do you mean it needs replacing, or check the wiring or both? surely that couldn't have anything to do with the thing starting to leak fluid though??


It is probably leaking out the breather at the rear near the extension housing due to being overfull.



yep I reckon you are correct....when I threw in the extra litre thinking it was full this is whats probably leaking everywhere... I put the leak and the slippage together in my head and = screwed trans but looks like if I replace that inhibitor switch I might fix it?? I assume I should also try and get that extra fluid out too....


Just get a new filter kit and drop the pan, drain the oil, fit the new filter and pan and refill with trans oil.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: NA Fairlane auto just slipped like it went to neutral??
Posted: Wed Sep 03, 2014 6:45 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 790

Joined: 18th Mar 2005

Gallery: 4 images

Location: Adelaide
SA, Australia

SWC wrote:
tearlejc wrote:
SWC wrote:
tearlejc wrote:
heybro86 wrote:
There is a white switch on the passenger side of the gearbox with 2 connectors, that switch could also be causing that problem


Really??? tell me more! do you mean it needs replacing, or check the wiring or both? surely that couldn't have anything to do with the thing starting to leak fluid though??


It is probably leaking out the breather at the rear near the extension housing due to being overfull.



yep I reckon you are correct....when I threw in the extra litre thinking it was full this is whats probably leaking everywhere... I put the leak and the slippage together in my head and = screwed trans but looks like if I replace that inhibitor switch I might fix it?? I assume I should also try and get that extra fluid out too....


Just get a new filter kit and drop the pan, drain the oil, fit the new filter and pan and refill with trans oil.

cheers mate!

 

_________________

351 4V XB Coupe running LPG

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 17 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 2:58 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names