Fordmods Logo

noises in suspension 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: noises in suspension
Posted: Sat Jan 14, 2006 3:54 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 454

Joined: 15th Feb 2005

Location: Sydney
NSW, Australia

Hey guys

yesterday i got a nolathane enhancement kit from alted installed and i though it would have fixed my suspension problems but no it hasnt. when i go over speed humps the left hand front makes like a groaning type noise which its done for a few months now and yeah i just dont know what it is. also when going over speed humps dead straight the front wheels go over the speed hump crooked but the rears are straight as.sometimes when i put the handbrake down too is makes a noise like something is hitting metal???

Gotta love theses cars aye

Any help would be great cheers
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 15, 2006 2:32 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 454

Joined: 15th Feb 2005

Location: Sydney
NSW, Australia

any1?? please this is driving me crazy after i just spent a s**t to get that nolathane kit installed. i was hoping it would fix all my suspension problems but it hasnt.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Sun Jan 15, 2006 3:41 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 35

Posts: 516

Joined: 20th Dec 2004

Gallery: 4 images

Ride: EL Manual

Location: S.E. Melbourne
VIC, Australia

Well if anything isn't obviously bent or broken and you have all new bushes then it could only be a worn shock absorber and/or wheel alignment.

Sounds like a worn shock.
Is the wheel straight and does it make any noises when you turn at full lock left and right?

 

_________________

Manual EL Gli.
Mods: Crow Stg3, Chiptorque Dynotune. Lukey Exhaust. DBA slotted rotors, EBC Pads. Whiteline Low Susp. EL GT Swaybars, ROH Envy 17 x235 wheels. Vehicle Datalogger Display V2.0,

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jan 16, 2006 12:56 am 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 454

Joined: 15th Feb 2005

Location: Sydney
NSW, Australia

yeah the wheel is straight and the shock isnt that old so i hope its not its a bilstein!!!

nothing looks bent or broken im thinking maybe ball joints or something like that?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jan 16, 2006 7:59 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 52

Posts: 6

Joined: 28th Oct 2005

Location: Camberwell
VIC, Australia

Most likely cause of the problems

Bushes
Ball Joints
Shock Absorbers
Springs
....
Loose LH Front door - check the hinges
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 19, 2006 1:36 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 454

Joined: 15th Feb 2005

Location: Sydney
NSW, Australia

This is so frustrating.

i think my brakes are a bit screwy now but again only on the passenmger side. when just going straight and not applying brakes al high speeds ui get a bit of a shake its not smooth. feels like something is rubbing on the left side but i can't see anything wrong.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 19, 2006 6:21 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 79

Posts: 1233

Joined: 7th Apr 2005

Gallery: 7 images

Ride: GTHO PH 1 EF ex chaser

Location: Willow vale, GOLD COAST
QLD, Australia

Very carefully check casterbar bushes as it sounds like left one is moving. Have somebody outside the car watch the front wheel movement as you apply the brakes going past them the distance between wheel and front or back of guard should not vary when brakes are applied :shock:

 

_________________

Rotten Old Revhead!!! XW GTHO + EF ex cop car (exractors 2.5 cat back zorst !6" Simmons K&N +airbox mods Lowered with Bilstein shocks+Whiteline Bars NEXT THING Swap HO for GTP or Ferrari!

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jan 19, 2006 11:41 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 454

Joined: 15th Feb 2005

Location: Sydney
NSW, Australia

GTBob wrote:
Very carefully check casterbar bushes as it sounds like left one is moving. Have somebody outside the car watch the front wheel movement as you apply the brakes going past them the distance between wheel and front or back of guard should not vary when brakes are applied :shock:


i will have to try this but i got all my bushes replaced last week so i dont think its that. The car has always done this too its just i thought it was the bushes but they have all been replaced. another thing is sonce ive bought the car the left front always wears alot on the outside of the wheel. since i have bought it all bushes have been done, lowered it and new shocks and new swaybar and the problem is still there.

Anyone please help!!!! :cry:
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jan 25, 2006 5:52 am 
Fordmods Newbie
Offline
User avatar

Age: 38

Posts: 8

Joined: 17th Apr 2005

Ride: 92 EB Sedan & 73 XA GT Coupe

Location: Perth
WA, Australia

maybe a warped rotor but its a long shot?
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 3:05 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names