Fordmods Logo

My BF Falcon won't start!!! 

 

Page 1 of 1 [ 7 posts ] 

 
 Post subject: My BF Falcon won't start!!!
Posted: Sun Jul 03, 2022 3:52 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 2

Joined: 10th Nov 2004

Location: Mermaid Beach
QLD, Australia

Well, I THOUGHT it was the ECU. Changed that out, no success. When I try and start the car, the only thing that happens is I get the exclamation icon and silence.... WHAT'S going on???? Can ANYONE help????

Thanks!
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: My BF Falcon won't start!!!
Posted: Sun Jul 03, 2022 4:23 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 3921

Joined: 22nd Jan 2009

Ride: '03 BA & '06 BF Wagooons

Location: Geeelong
VIC, Australia

rodsound2k wrote:
Well, I THOUGHT it was the ECU. Changed that out, no success. When I try and start the car, the only thing that happens is I get the exclamation icon and silence.... WHAT'S going on???? Can ANYONE help????

Thanks!



only exclamation mark i could find was related to a brake malfunction. is the battery fully charged up & connected correctly?. is the small cable connected to the starter motor?. did you do any check of codes?. have you made sure there are no blown fuses [& checked to make sure they are not blown]?.


what made you think it was the PCM [ecu]?.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: My BF Falcon won't start!!!
Posted: Sat Jul 09, 2022 4:16 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Posts: 2

Joined: 10th Nov 2004

Location: Mermaid Beach
QLD, Australia

Hello all,

Just an update on the no start - no crank issue on my falcon. I went out today and tried to start it again. Car was in Park , turned the key and nothing. Tried to then start the car in Neutral, nothing. I did notice that the gearshift light dissapears when I turn the key but then comes back on when I release it. I STILL get the exclamation light on it when trying to start the car. I have tried to bypass the starter relay and still nothing. Maybe a starter????
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: My BF Falcon won't start!!!
Posted: Sat Jul 09, 2022 7:28 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 3921

Joined: 22nd Jan 2009

Ride: '03 BA & '06 BF Wagooons

Location: Geeelong
VIC, Australia

rodsound2k wrote:
Hello all,

Just an update on the no start - no crank issue on my falcon. I went out today and tried to start it again. Car was in Park , turned the key and nothing. Tried to then start the car in Neutral, nothing. I did notice that the gearshift light dissapears when I turn the key but then comes back on when I release it. I STILL get the exclamation light on it when trying to start the car. I have tried to bypass the starter relay and still nothing. Maybe a starter????



or it could be the inhibitor switch on the side of the box? [if a 4sp], or the small wiring clip to the starter motor has come off. did you try moving the selector from neutral to reverse/drive [just that little bit either way] whilst turning key to on?.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: My BF Falcon won't start!!!
Posted: Sat Jul 16, 2022 6:10 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 29

Posts: 4

Joined: 15th Jul 2019

Ride: 2006 BF Ford XR6 Falcon

Location: Whangarei, New Zealand
New Zealand

I think im having the same problem aswell, anymore info about this?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: My BF Falcon won't start!!!
Posted: Sun Jul 17, 2022 12:07 am 
NSW Cruise Moderator
Offline
User avatar

Age: 46

Posts: 7338

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: TE50

Location: ɹǝpun uʍop
NSW, Australia

The transponder in the key barrel may be failing. I have the issue with my FG sometimes. try pushing the key into the barrel as you turn it. Works for me, costs nothing to try.

 

_________________

Image

I have a car.

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: My BF Falcon won't start!!!
Posted: Sun Jul 17, 2022 7:14 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 3921

Joined: 22nd Jan 2009

Ride: '03 BA & '06 BF Wagooons

Location: Geeelong
VIC, Australia

Johnson stroker wrote:
The transponder in the key barrel may be failing. I have the issue with my FG sometimes. try pushing the key into the barrel as you turn it. Works for me, costs nothing to try.


if your pushing the key into the barrel [further than it needs to] then you possibly have a problem with the back of the ignition barrel [ie it 'maybe' loose?].
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sat Mar 02, 2024 12:33 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names