Fordmods Logo

Transmission and vibration issues. 

 

Page 1 of 1 [ 1 post ] 

 
 Post subject: Transmission and vibration issues.
Posted: Sun May 08, 2022 3:25 pm 
Oompa Loompa
Offline

Age: 46

Posts: 26

Joined: 23rd Dec 2017

Ride: 1994 Ford Falcon

Location: Weston
NSW, Australia

For those that know and can help me out, my car has been starting in high RPMS for a few weeks. Normal start and idle is at 900RPMS for my Ford, which is a 94 EF 4 spd automatic. It has been starting up at 1100 to 1200 RPMS and climbs slowly, which means I switch it off before it reaches 1500RPMS. The RPM needle also climbs higher and faster than the speedo needle does. When braking I can feel a shuddering or a vibration, which appears to start at the front and travels to the back. When putting it in Park, the RPMS shoot for 3000RPMs but I switch it off before it can get that high. There are days when it will start at normal, but it mostly starts at the RPMS I described. I know my inhibitor switch needs to be replaced, but what could be making the car start in high RPMS and go even higher in Park, and what is causing the shuddering? Thanks in advance for the help!
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 1 post ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Thu May 23, 2024 1:19 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names