Fordmods Logo

Time to organise a Megasquirt-II Group Buy 

 

Page 23 of 23 [ 338 posts ] Go to page Previous  1 ... 19, 20, 21, 22, 23

 
Posted: Wed Jul 20, 2005 11:30 pm 
Site Admin
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 8831

Joined: 18th Dec 2002

Gallery: 6 images

Ride: AUII V8 LTD

Power: 270 rwkw

Location: Sydney
NSW, Australia

Nice work NF GHia!

I'm going to delete the post from this thread and create a new one.

Perhaps we can get the calibration files for the Ford sensors and make them available for DL, what do you think?

 

_________________

WAG363: AUII LTD Supercharged 363 Dart Stroker [Supercharged 363 LTD Build]
WAGGIN: 2012 Volkswagen Passat Wagon - V6 4Motion.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 20, 2005 11:30 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 51

Posts: 377

Joined: 22nd May 2005

Gallery: 7 images

Ride: NF Fairlane V8

Location: Melbourne
VIC, Australia

sickd wrote:
so i have to do all that s**t to get the temp sensor to work did you try a ford one from a aussie ford and not a usa ford cos thats what they talking bout


Hahaha on getting it to work and the temp sensor came out of a ED (I think) from kilysth pick-a-part, after all I'm setting it up for my car and I'm pretty sure all E-series fords had the same sensors (same ECU's etc).

But yeah bit of pissing about but nothing too hard. :lol: :lol:

 

_________________

The TORQUE Monster project begins!

Pic's, details and all the yummy stuff:
http://www.fordmods.com/forums/viewtopic.php?t=22693

"There's no replacement for displacement!"

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 20, 2005 11:49 pm 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Age: 51

Posts: 377

Joined: 22nd May 2005

Gallery: 7 images

Ride: NF Fairlane V8

Location: Melbourne
VIC, Australia

Waggin wrote:
Nice work NF GHia!

I'm going to delete the post from this thread and create a new one.

Perhaps we can get the calibration files for the Ford sensors and make them available for DL, what do you think?


Yep just pm me an e/m to post them, cause pm won't take a zip.
I'm guessing if you copy the .inc files to MegaTune and put the .s19 file in the EasyTherm folder then just hit the upload button that should do the trick but I haven't tested that theory :lol:
So yeah starting a new thread sounds good and I'll keep my digicam handy for some pics as I Boldly Go Where Others are going.. :D

EDIT!!!

If ya want the files right here http://home.iprimus.com.au/loward/CalFiles.zip

 

_________________

The TORQUE Monster project begins!

Pic's, details and all the yummy stuff:
http://www.fordmods.com/forums/viewtopic.php?t=22693

"There's no replacement for displacement!"

Last edited by NFGhia on Wed Jul 20, 2005 11:54 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 20, 2005 11:50 pm 
Site Admin
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 8831

Joined: 18th Dec 2002

Gallery: 6 images

Ride: AUII V8 LTD

Power: 270 rwkw

Location: Sydney
NSW, Australia

I've started the thread up for you. When I get to work tomorrow I'll change it so you're the author of the thread.

email the stuff to brad@totalweb.net.au

 

_________________

WAG363: AUII LTD Supercharged 363 Dart Stroker [Supercharged 363 LTD Build]
WAGGIN: 2012 Volkswagen Passat Wagon - V6 4Motion.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Sep 05, 2005 12:26 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 34

Posts: 607

Joined: 11th Nov 2004

Gallery: 8 images

Ride: XR6

Location: Melbourne
VIC, Australia

so wats the update on these ms kits has anyone gona any further with installation i know i have not i am waiting on ecu plugs still i ave edis6 module i also have to get these sensors to work with you help guys cos im nothing with out this forum lol whats the other thread thats been madecalled

 

_________________

BA XR8 BOSS 260
Winter White
18' gt-p wheels
Flash Tuned
2 jl 13.5' w3's
tv indash

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Sep 16, 2005 1:25 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 35

Posts: 533

Joined: 12th Jan 2005

Location: Melbourne
VIC, Australia

NFGhia wrote:
Waggin wrote:
Nice work NF GHia!

I'm going to delete the post from this thread and create a new one.

Perhaps we can get the calibration files for the Ford sensors and make them available for DL, what do you think?


Yep just pm me an e/m to post them, cause pm won't take a zip.
I'm guessing if you copy the .inc files to MegaTune and put the .s19 file in the EasyTherm folder then just hit the upload button that should do the trick but I haven't tested that theory :lol:
So yeah starting a new thread sounds good and I'll keep my digicam handy for some pics as I Boldly Go Where Others are going.. :D

EDIT!!!

If ya want the files right here http://home.iprimus.com.au/loward/CalFiles.zip


That doesn't work.

Easytherm is the easiest way to u/l the new firmware to the cpu, but, as well as making new inc files which affect only the tuning software, easytherm also updates the tables in the firmware itself.

So, if you just open up easythern, select the s19 file and load it up, it will overwrite the tables in the s19 file with the values that are in easytherm.

Basically, all you're doing is u/ling the default calibration to the cpu. To get around this, you need to input the resistance charicteristics into easytherm before you hit upload and in that case, easytherm automatically generates the inc files and new s19 file for you.... so there's not much point in offering the modified one for people to d/l.

All you need to give people is the three temp/resistance pairs for each sensor so they can put the info into easytherm.

BTW, I've just bought a new car... EFII manual I6 and I've got a MS which I will be putting in with a wideband oxy.

The new car is dual fuel, so the MS will go in when I've decided how I'm going to control the gas side of things. I'll probably make another appearance on this subject once I start the installation.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue Sep 20, 2005 9:32 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

Just a question...I started a thread.. but thought might just ask here... anyone source there own parts from local electronics distributors? such as jaycar? I need U4 which is a mosfet driver. It's the ONLY thing I'm missing.

Also if anyone wants a sheet with all the parts needed for a V3 board with jaycar part numbers and prices, PM me. It cost me $110+ (I think it was $114 or something) for 2 V3 kits (just the components, meaning everything but the PCB, map, and daughter card/processor.)


Cheers

 

_________________

;++JustForDimSim++;

Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Sep 21, 2005 12:44 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 35

Posts: 533

Joined: 12th Jan 2005

Location: Melbourne
VIC, Australia

Join the Australian Megasquirt group on the MS forums. Someone there might have some parts left over from a group buy or point you in the right direction.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 23 of 23  [ 338 posts ]  Go to page Previous  1 ... 19, 20, 21, 22, 23

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 10:31 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names