Fordmods Logo

another problem 

 

Page 4 of 5 [ 63 posts ] Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

 
Posted: Thu Oct 06, 2005 11:54 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 2718

Joined: 27th Nov 2004

Gallery: 6 images

Ride: EF & VTR1000

Location: Wollongong
NSW, Australia

yeah it doesnt bother me, finding it was the real prick lol
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Oct 06, 2005 12:45 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

I believe the BEM you speak of is not there lol... its an EB.


Cheers

 

_________________

;++JustForDimSim++;

Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Oct 06, 2005 3:44 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

well i dunno i was fiddling with the wires again and everything is working fine now :S lets just hope it doesn't stop while im driving cause then that would really suck.

cheers

phong

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Oct 06, 2005 9:20 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

i think ive solved my problem. there was a (+) wire on the battery that was connected to a loom but the wire was hanging onto 2 strands of copper. So i cut and stripped the wire and everything seems to be working well. i tested by pulling the loom out to see if it did the same effect as last nite and it did. and so i rewired it.

thanks for the help everyone

cheers
phong

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Oct 07, 2005 1:31 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

Good to hear that.. congrats.

Cheers

 

_________________

;++JustForDimSim++;

Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Oct 07, 2005 2:03 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 4946

Joined: 15th Nov 2004

Gallery: 2 images

Ride: Trik'd up EFII XR6

Location: Perth
WA, Australia

Glad too hear shes running well again nice work

 

_________________

For Sale: 25 Farad Rockford Fosgate Competition Series Carbon Cap, more to come - pm me if interested

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Problem Fixerated
Posted: Fri Oct 07, 2005 7:54 am 
Oompa Loompa
Offline
User avatar

Age: 47

Posts: 42

Joined: 13th Dec 2004

Location: Perth
WA, Australia

Good on you mate. Glad to hear that it be fixed. Sorry, I didn't realise that your car was an EB. Duh, I'm a stupidhead.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Oct 07, 2005 2:08 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

thanks everyone

she runs like a beaut now =D. if i ever get more problems ill get back to u :P

phong

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Oct 12, 2005 2:17 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

well here goes another problem

this car needs some major part replacement. getting old i guess

well this time the car is still running normally. but a very LOUD rattling noise occurs now. i just drove home from work and then turned into my street and it started to rattle. it didn't seem very loud and thought it might just be a little piece of rubbish stuck under the car, but it didn't stop when i stopped in my driveway. what could be making this rattling?

cheers
phong

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Oct 12, 2005 10:43 am 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

where's the rattling coming from? Engine? exhaust?


Cheers

 

_________________

;++JustForDimSim++;

Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Oct 12, 2005 4:13 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

ummm its coming from under the bonnet. im too scared to start it to check where its coming from cause it might break something even more lol. but i might have to just to check it out. It continues to happen even when its idling. but its really loud. like my friend was sitting in his car outside my driveway about 10m away and he could hear it. i think its got something to do with one of the things that run off the drive belt since it gets worse as i revv the car. i dun think its coming from inside the engine since it seems to be driving normally last nite.

probably water pump pulley or something. any suggestions

cheers
phong

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Oct 12, 2005 4:30 pm 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

okies i found the problem, and it seems quiet serious. since ive never had this problem. ive attached some images and ive circled the affected area.

The pulley has broken off and is loose and so its rotating in a funny way. the pulley keeps hitting the stick that goes through the centre of it and i can wiggle it free to remove the belt. i think the belt was on tooo tite making it break off over time.

how much is it going to get it fixed? can i do it myself?

cheers

phong

here are the images

Image

Image

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Oct 12, 2005 10:29 pm 
Technical Contributor
Offline
User avatar

Posts: 2799

Joined: 6th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Falcon

Location: Sydney
NSW, Australia

lol, go to the wreckers, and get that whole black bracket (with the pulley on it), replace, your done. Don't stress, it's nothing.


Cheers

 

_________________

;++JustForDimSim++;

Cheap, fast and reliable.. choose 2.

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Oct 13, 2005 1:45 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

ohh okai. i called up ford and they said they can sell just the pulley for like 33 bux or something. but i think replacing that bracket might be easier

cheers mate. and yeah i was reading the gregory's manual and found out it was just the Idler pulley.

phong

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Oct 13, 2005 11:07 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

how many nuts are there to undo to get that black thing off? i can see 2 but i think there is 3 :S. and the tensioning nut thingy on the pulley is so tight can't get it undone.

cheers

phong

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 4 of 5  [ 63 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 6:12 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names