Fordmods Logo

BA/BF motor into later E-series. 

 

Page 15 of 17 [ 241 posts ] Go to page Previous  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Next

 
Posted: Thu Apr 26, 2007 7:58 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 31

Posts: 17

Joined: 24th Sep 2006

Ride: 1997 EL Falcon

Location: Brisbane
QLD, Australia

will try to get plenty of pics for you guys! :) but yes having alot more money on the side will help as theres bound to be small problems that will start adding up.
i've got 6k to play around with so it should be enough with some extra on the side just incase. also definately go with an aftermarket cpu if you want to run everything properly. and i'd have no idea how the 4speed auto would go but my guess is prob not too well.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 26, 2007 8:07 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 3406

Joined: 7th Feb 2005

Ride: AU2 Ute

Location: melbourne
VIC, Australia

Are you putting ina turbo or na motor? Which ecu are u using?
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 26, 2007 10:48 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 31

Posts: 17

Joined: 24th Sep 2006

Ride: 1997 EL Falcon

Location: Brisbane
QLD, Australia

considered a turbo or a bf but in the end i'm going for a good low k ba engine. the turbo will come later as i'll be doing alot of work on the engine once it goes in. but all in good time :) at the moment we are looking at using a wolfv500. the guys i'm doing it with also do alot of work with ems and are looking at how well the stinger4 will control everything as they've programmed it to run vct in other setups. will have a definite answer probably mid next week if not earlier.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 26, 2007 11:28 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 3406

Joined: 7th Feb 2005

Ride: AU2 Ute

Location: melbourne
VIC, Australia

The wolf and ems only have 1 cam sync input dont they?

Motec or autronic are the only options with 2 AFAIK.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Apr 26, 2007 11:56 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 31

Posts: 17

Joined: 24th Sep 2006

Ride: 1997 EL Falcon

Location: Brisbane
QLD, Australia

actually sorry your right the stinger4 does have only one input. lol i got mixed up. We're looking at the 8860. it has two load sensors it just takes abit of extra programming. and i thought the wolfv500 had two load sensors? I may be wrong though, wouldn't be the first time :)
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Apr 27, 2007 1:20 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 11739

Joined: 17th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EL Fairmont, VFR400 racer

Power: 144 rwkw

Location: Melbourne
VIC, Australia

Seth_Nathrah wrote:
actually sorry your right the stinger4 does have only one input. lol i got mixed up. We're looking at the 8860. it has two load sensors it just takes abit of extra programming. and i thought the wolfv500 had two load sensors? I may be wrong though, wouldn't be the first time :)


I also thought the Wolfv500 had the 2 sensors...that's what i thought when i replied to your other post Dansedgli and you said it didn't :(

phong =P~

 

_________________

phongus = Post whore 2006
EL XR6 motor, EL ECU + J3 chip, WADE 1673 Camshaft, 3" S/S intake, Pacy 4480, 2.5" Hi flow cat, 2.5" Lukey exhaust.
Max Power = 144.6 rwkw (03/05/2008)

Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Apr 27, 2007 12:00 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 3406

Joined: 7th Feb 2005

Ride: AU2 Ute

Location: melbourne
VIC, Australia

Wolf and ems 8860 have 1 cam sync sensor.

Take it from someone who has looked into all of this already.

Check here for some more info:

http://www.fordmods.com/forums/viewtopic.php?t=48337
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Apr 27, 2007 2:18 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 31

Posts: 17

Joined: 24th Sep 2006

Ride: 1997 EL Falcon

Location: Brisbane
QLD, Australia

Had a further chat today and everything is going as planned. Hopefully if i get all the stuff delievered on time we'll be starting next week. :)
Just to confirm, we are using the ems stinger 4, as the guy I'm doing it with has already used it successfully to run everything in the ba engine including vct in a different car a month or two ago. the stinger4 has 4 fully programmable inputs which he can use to setup the dual vct with some programming he did and a couple of sensors. will keep you guys posted
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Apr 27, 2007 4:20 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 9453

Joined: 9th Nov 2004

Gallery: 4 images

Ride: Fordrunner 5.0 Turbo

Location: Wollongong
NSW, Australia

What's the resolution like on the stinger. Apparently the stock BA ECU resolution s**t on a motec. Motec is good but starts to lose resolution once you want to use 4D maps.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Fri Apr 27, 2007 6:54 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 31

Posts: 17

Joined: 24th Sep 2006

Ride: 1997 EL Falcon

Location: Brisbane
QLD, Australia

do you mean rpm X Load sites? if so its 40X21..... I think. pretty sure the 8860 was 95 by 30 or so not sure about motec or the stock ba ecu.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Tue May 01, 2007 6:14 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 31

Posts: 17

Joined: 24th Sep 2006

Ride: 1997 EL Falcon

Location: Brisbane
QLD, Australia

Hey just to keep you guys posted I now have all the parts ready. only problem is i need the car this week for work and the workshop is booked out till the week after that so the conversion has been pushed back to last week of may/ maybe first week of june. The motor looks sweet though, can't wait to get it in. :)
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jul 12, 2007 3:04 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 29

Posts: 567

Joined: 2nd Jul 2007

Gallery: 1 images

Ride: 5spd EF

Are you still going ahead with this? any progress! As I'm seriously so considering this! it seems like an amazing thing to do! More power. a lot better engine, can't see any bad sides!
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jul 12, 2007 4:57 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3363

Joined: 27th Dec 2004

Gallery: 4 images

Ride: MCMXCV Falcon

Location: G town
VIC, Australia

i cant be bothered reading 221 posts to find out if anyone has actually done it.....

has anyone from this site done it using factory ECU?

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jul 12, 2007 5:01 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 34

Posts: 3406

Joined: 7th Feb 2005

Ride: AU2 Ute

Location: melbourne
VIC, Australia

Not using the the factory ecu.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jul 12, 2007 5:09 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Posts: 3363

Joined: 27th Dec 2004

Gallery: 4 images

Ride: MCMXCV Falcon

Location: G town
VIC, Australia

thats the problem....its the difference between a cheap and expensive conversion

 

_________________

Image

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 15 of 17  [ 241 posts ]  Go to page Previous  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 8:08 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names