Fordmods Logo

Ba cabin fan not working? 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: Ba cabin fan not working?
Posted: Wed Jun 25, 2014 6:42 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 596

Joined: 4th May 2007

Ride: 1992 EBII Fairmont

Location: Aga
VIC, Australia

Hey guys, what would cause the fan in a ba ghia to stop working? It's the main one in the cabin for the heater/aircon, we can still feel hot and cold except no air is being thrown out the vents (no noise from the fan either). I checked a fuse in the engine bay and it looked fine, can't really find much else.

Any help would be greatly appreciated!!
cheers
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Ba cabin fan not working?
Posted: Wed Jun 25, 2014 6:58 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 49

Posts: 6467

Joined: 18th Dec 2006

Ride: 93 ED sedan

Power: 161 rwkw

Location: Rockhampton
QLD, Australia

Do they have a fan speed resistor block, or are they done through the BEM. ?????
I'm not up on BA onwards.

 

_________________

http://youtu.be/jJTh9F3Vgg0

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Ba cabin fan not working?
Posted: Sun Jun 29, 2014 1:19 am 
Technical Contributor
Offline

Posts: 492

Joined: 13th Jul 2013

Location: Campbelltown
NSW, Australia

check a/c fuse under bonnett-
check connection at HIM module in passenger footwell area -(2pin should have earth on black wire & earth on brown wire with ignition & fan on)
check connection to fan motor, previous brown wire is earth to fan - yellow wire should have power all the time - feeds off main fuse then a/c fuse -
try lightly tapping fan motor -
if no output from HIM module and other controls work on ICC susspect HIM module is faulty and will require dash removal to replace so get it scanned first ...
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Ba cabin fan not working?
Posted: Wed Jul 02, 2014 2:28 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 596

Joined: 4th May 2007

Ride: 1992 EBII Fairmont

Location: Aga
VIC, Australia

All fixed!! for future reference it was the cabin fan itself, the motor burnt out and is built into the fan as a unit. Grabbed a spare from a wreckers and she's all good again :)
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 11, 2017 3:19 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names