Fordmods Logo

Changed it all but still no spark 

 

Page 1 of 1 [ 9 posts ] 

 
 Post subject: Changed it all but still no spark
Posted: Thu Apr 19, 2012 1:20 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 42

Posts: 5

Joined: 18th Apr 2012

Ride: eb wagon

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hey All.
Any help here would be appreciated. Have an 93 ed wagon. Stopped the other day. Put all new dizzy, coil and leads on. Changed the spark plugs 2 months ago so they are fine. Still not getting spark from the coil. Have tested the power to both the coil and the dizzy and both have power to them. Changed the ecu and dizzy coil off spare wreck that was all running (same model spec etc) Still nothing. Not the smart lock as interior light and fuel fump still work
Any ideas. Myself and 3 mechanics are all scratching our heads
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Changed it all but still no spark
Posted: Thu Apr 19, 2012 8:52 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 42

Posts: 5

Joined: 18th Apr 2012

Ride: eb wagon

Location: Melbourne
VIC, Australia

Smart light flashing as normal. Any other suggestions?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Changed it all but still no spark
Posted: Thu Apr 19, 2012 9:03 am 
Tyre Shredder
Offline
User avatar

Posts: 326

Joined: 12th Jun 2010

Ride: EL Fairmont

Location: Central Highlands
QLD, Australia

While engine cranking have you tested for the PIP signal from TFI module with a LED test pen.

 

_________________

Current ride 2007
ML GLX Dualcab Triton 4x4

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Changed it all but still no spark
Posted: Thu Apr 19, 2012 9:11 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 31

Posts: 623

Joined: 24th May 2007

Gallery: 9 images

Ride: 97 TICKFORD XR6 Manaul

Location: Aldinga Beach
SA, Australia

have you replaced the fuseable links that attach to the battery.
had a issue the same with my sisters eb not long ago replaced everything to find out it was a 15 dollar peice of wire.

was getting fuel, cranked over just had no spark.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Changed it all but still no spark
Posted: Thu Apr 19, 2012 9:28 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 42

Posts: 5

Joined: 18th Apr 2012

Ride: eb wagon

Location: Melbourne
VIC, Australia

Haven't checked the pip sensor yet while cranking. Have power to dizzy and to back of coil. Got same result with a new dizzy and a 2nd hand one that was working
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Changed it all but still no spark
Posted: Thu Apr 19, 2012 10:51 am 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 42

Posts: 5

Joined: 18th Apr 2012

Ride: eb wagon

Location: Melbourne
VIC, Australia

Which terminal off the tfi mod is the pip signal
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Changed it all but still no spark
Posted: Thu Apr 19, 2012 12:56 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 25

Posts: 3355

Joined: 10th Jan 2010

Gallery: 8 images

Ride: EL XR6

Location: albion park, wollongong
NSW, Australia

It's pin 56 on the Ecu harness

documents.php?d=42

 

_________________

El XR6 Turbo
Dark Agents,Sunroof, bilstein shocks, 6000k HIDS, 329 mm slotted rotors, twin pot calipers , Climate Control, GarrettT04 turbo,log manifold, crow turbo cam, microtech lt10c, 42lb injectors , 044, surge tank , T56 , rebuilt bottom end , alloy plenum .

Aiming for 300 rwkw

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Changed it all but still no spark
Posted: Thu Apr 19, 2012 2:45 pm 
Fordmods Newbie
Offline

Age: 42

Posts: 5

Joined: 18th Apr 2012

Ride: eb wagon

Location: Melbourne
VIC, Australia

Cheers will try that tonight. Watch this space
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Changed it all but still no spark
Posted: Sun Apr 22, 2012 10:47 am 
Oompa Loompa
Offline

Age: 29

Posts: 24

Joined: 22nd Oct 2011

Ride: Ford AU ute

Location: Geraldton
WA, Australia

hey .. i had this trouble in my el demo car .. its sounds like the BCM (smartlock it stuffed) , easy way to check is find or borrow a EA computor (multi point injection) and plug that in .. it will bypass the smart lock .... its wat the speedway boys do over here in wa
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 9 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 5:18 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names