Fordmods Logo

No power to fuel pump 


Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

 Post subject: No power to fuel pump
Posted: Mon Jun 28, 2010 11:02 pm 
Parts Gopher
User avatar

Age: 41

Posts: 72

Joined: 9th Sep 2006

Ride: 2010 g6e turbo

Location: Craigmore
SA, Australia

any suggestions as to what may be wrong greatly appreciated. fuel pump is only working intermitently have replaced the pump and relays but still no joy. everything else ok car still runs on lpg. vehicle in question is a 93 ED



2010 G6E TURBO

 Post subject: Re: No power to fuel pump
Posted: Tue Jun 29, 2010 2:33 pm 
Getting Side Ways

Posts: 5580

Joined: 20th May 2005

Gallery: 11 images

Ride: EB1 Fairmont Ghia T5 Wagon

Location: Seven Hills, Sydney
NSW, Australia

If the car runs on LPG and Petrol, there 'should' be another relay between the ECU and the fuel pump relay that controls the power to the Fuel Pump. In some LPS installs they turn the fuel pump off while running on LPG. This relay may be failing.

Check the output from the ECU and see if it is failing there. Worst case is that the ED ECU needs to be replaced, but I would suggest the issue is between the ECU and the Fuel Pump Relay.




BenJ's EB T5 DOHC Ghia Wagon - Current Ride
BenJ's EB GL Sedan - Previous Ride
My respect and thanks go to - snap0964, Paulmac, SWC and MRE-50L

Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 17 guests

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum



It is currently Mon Oct 24, 2016 10:57 am All times are UTC + 11 hours



(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names