Fordmods Logo

Gear Slipping?? 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: Gear Slipping??
Posted: Wed Jul 30, 2008 4:40 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 24

Joined: 25th Jan 2008

Ride: Falcon EL 1998

Location: Adelaide
SA, Australia

Hi I have an EL Falcon 98, automatic transmission, and lately the car seems to be slipping out of gear of something, im not too sure. Everytime i accelerate after stopping it would roll forward, but then the car will only rev even if i push down on the accelerator, then after it would kick into gear.

I had the transmission flushed and it still does it.

Does anyone know the problem and/or how to fix it??

Thanx very much

Bob :?

 

_________________

Current: Ford Falcon EL 1998 Stock
Future: Lowered.Exhaust.Tints.Stereo.Rims

Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 30, 2008 5:15 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 145

Joined: 23rd Jan 2008

Location: Geelong
VIC, Australia

Maybe it might need the bands tightened.
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jul 30, 2008 8:40 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 2477

Joined: 10th Mar 2007

Gallery: 27 images

Ride: 1995 EF Fairmont

Location: Auckland
New Zealand

I got a similar problem with my EF Fairmont. Not to sure if its the same problem tho.

Seems to happen when i slow down (eg. before getting to an intersection) and then when i go to accelerate again the gear kinda slips, the revs go up a bit and then the gear will kick in. Doesnt happen all the time tho.

Will get the auto serviced and checked soon and see if it fixes it. Ill post back if it gets fixed and see if it could be any help to ya

 

_________________

Money Talks, But All Mine Ever Says Is Goodbye
EF Fairmont - EFF111 Build Thread

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jul 31, 2008 2:32 pm 
Oompa Loompa
Offline

Posts: 24

Joined: 25th Jan 2008

Ride: Falcon EL 1998

Location: Adelaide
SA, Australia

yeah sounds like the same thing

 

_________________

Current: Ford Falcon EL 1998 Stock
Future: Lowered.Exhaust.Tints.Stereo.Rims

Top
 Profile  
 
 
Posted: Thu Jul 31, 2008 2:52 pm 
Stock as a Rock
Offline

Posts: 145

Joined: 23rd Jan 2008

Location: Geelong
VIC, Australia

First I'd say check the oil, then if it's full get it flushed out, then if it's still happening try getting the bands tightened. If it's still happening after doing all of that I'd say that you might have to start pulling it apart and check all the seals and the shift valves and go from there.
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 16 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Mon Dec 18, 2017 11:10 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names