Fordmods Logo

Battery problems. 

 

Page 1 of 1 [ 4 posts ] 

 
 Post subject: Battery problems.
Posted: Mon Jun 13, 2005 10:44 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 1322

Joined: 21st Dec 2004

Gallery: 40 images

Ride: EF GLi/Ghia bitsa

Location: Melbourne
VIC, Australia

Hey, I keep getting a flat battery in my car, (XF 4.1 EFI) and the volts gauge is always low. I've placed a multimeter across the battery, which has concluded that a) the alternator is charging properley, and b) there doesnt appear to be a power drain. Now I may not be correctly measuring things but I think I am. What other things should I be checking?

Cheers, Gab
Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 13, 2005 11:24 pm 
Getting Side Ways
Offline

Age: 36

Posts: 7287

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 12 images

Ride: 1994 ED XR8 Sprint

Location: Somewhere in
QLD, Australia

what charge voltage are you getting at idle?
how old is your battery?

 

_________________

Banned

Top
 Profile  
 
 
Posted: Mon Jun 13, 2005 11:30 pm 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 1322

Joined: 21st Dec 2004

Gallery: 40 images

Ride: EF GLi/Ghia bitsa

Location: Melbourne
VIC, Australia

The battery is pretty old I spose, it was in the car when I got it, and I got it about 8 months ago, but the same issue seems to happen when I use the battery out of dad's Sigma, and that battery never has a problem in his car, (although that battery is very old, and we used to have it in an XF and it went flat every weekend) I'm getting around 13.2V at idle with both batterys.

Gab
Top
 Profile  
 
 
Posted: Wed Jun 15, 2005 12:03 am 
Getting Side Ways
Offline
User avatar

Age: 33

Posts: 5924

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Ride: Ford FPV FG F6 310

Power: 149 rwkw

Location: Brisbane
QLD, Australia

so something is draining it then.
just to make sure, disconnect the battery for a couple of days.
then when you next start it, it will either fire up (which would indicate the battery is being drained slowly) or it won't, which would mean the battery is crook.
13.2 seems slightly low, what charge are you getting at 1200rpm?
also check the voltage at the alternator.
you might be getting a voltage drop.

 

_________________

NEW RIDE - FPV FG F6 6spd Auto. 12.26@114MPH, 1.88 60FT on Cheapy Tyres with 38PSI - Stock except K&N filter!

R.I.P. BF XR6 Turbo - You will not be forgotten :( 12.06@120MPH

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Sun Dec 17, 2017 10:19 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names