Fordmods Logo

Vapour injection cutting out/missing 

 

Page 2 of 2 [ 24 posts ] Go to page Previous  1, 2

 
 Post subject: Re: Vapour injection cutting out/missing
Posted: Thu Nov 28, 2013 12:09 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 80

Joined: 21st Jan 2009

Gallery: 2 images

Ride: 1995 Ford XG Ute

Location: melbourne
VIC, Australia

o2 sensor was changed with the new exhaust not long before the rebuild, but i might swap it with another one i have and see if it dose anything

 

_________________

95' XG
93' EB
custom buggy with 900cc yamaha engine

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Vapour injection cutting out/missing
Posted: Sun Dec 01, 2013 3:10 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 80

Joined: 21st Jan 2009

Gallery: 2 images

Ride: 1995 Ford XG Ute

Location: melbourne
VIC, Australia

o2 sensors were replaced with the new exhaust, and there is no vacuum line to the converter. as in nowhere it would connect to it...

i went to Right Way Auto in sunshine under the instruction of Boemo and the bloke had no idea about the system on the car, and surprise surprise suggested that i change the plugs and ignition leads and with no surprise made no difference to it as over the last 3 years it had 8 sets of ignition leads put through it because "each set were the wrong ones" due to the old lpg system causing issues but thats another rocker cover splitting story :roll: .

so it now has
NGK plugs
Hurricaine 8mm leads
Bosch Dizzy cap
Bosch Rotor button
The ones i replaced were only about 14 months old so i didnt throw them out

he said that the 9mm leads the last gas fitter put on it were overkill (last one said thicker leads are better for gas) and said they were arcing on the rocker cover and to get them off the rocker cover, so with many spacers they are no where near the rocker cover now and again has made no difference to it

Tomorrow im going to replace the ignition coil and ignition barrel

my key is worn very badly almost smooth and the steering lock dosent even engage anymore could it be as simple as the ignition barrel is worn and causing the issue :?:

my next thought is the power going to the coil, is it possible to just run a direct line to the coil from the battery to see if that fixes the problem? or will unplugging the coil interfere with the ecu

 

_________________

95' XG
93' EB
custom buggy with 900cc yamaha engine

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Vapour injection cutting out/missing
Posted: Sun Dec 01, 2013 3:13 pm 
Getting Side Ways
Offline

Posts: 2446

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 7 images

Location: Brisbane
QLD, Australia

Im still wondering about your Vacuum to the Regulator... Otherwise is your regulator getting enough water to stay warm?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Vapour injection cutting out/missing
Posted: Sun Dec 01, 2013 5:06 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 80

Joined: 21st Jan 2009

Gallery: 2 images

Ride: 1995 Ford XG Ute

Location: melbourne
VIC, Australia

how do you upload photos to this site?

 

_________________

95' XG
93' EB
custom buggy with 900cc yamaha engine

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Vapour injection cutting out/missing
Posted: Sun Dec 01, 2013 5:14 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 80

Joined: 21st Jan 2009

Gallery: 2 images

Ride: 1995 Ford XG Ute

Location: melbourne
VIC, Australia

theres is a spot on the converter where a vac line could go... ill put one on it and see if it dose anything just take the vac from the fuel regulator?

 

_________________

95' XG
93' EB
custom buggy with 900cc yamaha engine

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Vapour injection cutting out/missing
Posted: Sun Dec 01, 2013 5:29 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 80

Joined: 21st Jan 2009

Gallery: 2 images

Ride: 1995 Ford XG Ute

Location: melbourne
VIC, Australia

Heres some shots
anyone who can identify the model of the the bits in the set up would be a great help

oh and the converter only has 35cm of hose from the block so its plenty hot temp sits around the "N" in normal its an automatic system if the converter isnt hot enough it will only run on petrol

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

 

_________________

95' XG
93' EB
custom buggy with 900cc yamaha engine

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Vapour injection cutting out/missing
Posted: Sun Dec 01, 2013 6:50 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 80

Joined: 21st Jan 2009

Gallery: 2 images

Ride: 1995 Ford XG Ute

Location: melbourne
VIC, Australia

just put the vac line on and changed my ignition barrel and it made no difference id upload a video but this site wont let me

 

_________________

95' XG
93' EB
custom buggy with 900cc yamaha engine

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Vapour injection cutting out/missing
Posted: Sun Dec 01, 2013 6:56 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 80

Joined: 21st Jan 2009

Gallery: 2 images

Ride: 1995 Ford XG Ute

Location: melbourne
VIC, Australia

http://www.youtube.com/watch?v=JKztAVZV ... e=youtu.be

 

_________________

95' XG
93' EB
custom buggy with 900cc yamaha engine

Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: Vapour injection cutting out/missing
Posted: Mon Dec 09, 2013 12:57 pm 
Parts Gopher
Offline
User avatar

Age: 28

Posts: 80

Joined: 21st Jan 2009

Gallery: 2 images

Ride: 1995 Ford XG Ute

Location: melbourne
VIC, Australia

all sorted now,
New dizzy old one was rooted too much play in it to time it
gas injector sequence was way out
gas injectors too large for the set up
general re-program of the lpg ecu

 

_________________

95' XG
93' EB
custom buggy with 900cc yamaha engine

Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 2 of 2  [ 24 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Wed Oct 18, 2017 8:25 pm All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names