Fordmods Logo

no ignition power to ecu 

 

Page 1 of 1 [ 5 posts ] 

 
 Post subject: no ignition power to ecu
Posted: Sat Aug 19, 2017 6:04 pm 
Tyre Shredder
Offline

Posts: 341

Joined: 5th Dec 2009

Location: Perth
WA, Australia

Thought id start another thread as the other was going nowhere.
Eb v8 has no ignition power to the ecu,what would cause this?
I was instructed to check fuel pump and ecu relays and wiring with a specific test and it tested ok apparently.
Very confusing because the ecu should be getting power through the relay when ign is on?
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: no ignition power to ecu
Posted: Sat Aug 19, 2017 11:31 pm 
Tyre Shredder
Offline

Posts: 341

Joined: 5th Dec 2009

Location: Perth
WA, Australia

I only have one question right now and that is "what stops ignition power from getting to the ecu?"
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: no ignition power to ecu
Posted: Sun Aug 20, 2017 12:12 am 
Fordmods Junkie
Offline
User avatar

Posts: 2751

Joined: 22nd Jan 2009

Ride: '91 EB Wagoon

Location: Geeelong
VIC, Australia

milo 302 wrote:
I only have one question right now and that is "what stops ignition power from getting to the ecu?"



could be faulty wiring, burnt wiring, blown fuse, faulty ignition switch, loose wiring connector .... etc etc.
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: no ignition power to ecu
Posted: Sun Aug 20, 2017 1:35 pm 
Tyre Shredder
Offline

Posts: 341

Joined: 5th Dec 2009

Location: Perth
WA, Australia

Ive been chasing all those things,fuses are fine,wiring diagrams talk about fusible links but ive only found one so far near the relays and its fine,theres meant to be at least 3-4 near the battery.
If the car still turns over and everything else has ignition power as usual could the ignition switch be faulty,i wouldn't have thought so,its the only thing I haven't looked into.
Where as chasing broken/burnt,exposed wires etc,how longs a piece of string,could take forever which is where im at now :(
The fuel pump relay is working but doesn't click on when acc are turned on,the ecu relay doesn't seem to be working or functioning/doing its job at supplying power to the ecu but it does click on,just doing my head in lol
Top
 Profile  
 
 
 Post subject: Re: no ignition power to ecu
Posted: Tue Aug 29, 2017 3:34 pm 
EFI Guru
Offline

Age: 52

Posts: 4289

Joined: 5th Nov 2004

Gallery: 28 images

Ride: 351 Vogue,XH 5.0,'17 5.0 Stang

Location: Perth
WA, Australia

Is there power at the Brown EEC relay?
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:
Sort by  
 Page 1 of 1  [ 5 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

 

 

It is currently Fri Dec 15, 2017 9:50 am All times are UTC + 11 hours

 

 

(c)2014 Total Web Solutions Australia - Australian Web Hosting and Domain Names